AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Finanțări pentru dotarea ambulatoriilor, prin Programul Sănătate. 6 milioane de euro pentru ITI Valea Jiului

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: New European Bauhaus – finanțări pentru proiecte pilot de revitalizare a spațiilor și clădirilor urbane

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
ADR Vest lansează în consultare publică ghidul de finanțare pentru întreprinderile nou-înființate din județul Caraș-Severin

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Programul Regional Vest: Ghidul de finanțare pentru Digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Cooperare pentru viitorul Văii...

Cooperare pentru viitorul Văii Jiului, facilitată de ADR Vest

28/10/2021

Consiliul Județean Hunedoara, primăriile din Valea Jiului, Universitatea Petroșani și mai multe ONG-uri și-au dat mâna pentru dezvoltarea zonei. Astăzi a avut loc ședința constitutivă pentru înființarea Asociației pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului. Ea va promova interesul general al locuitorilor din zonă și îmbunătățirea calității vieții acestora.

Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului va acționa în mai multe domenii de interes pentru Valea Jiului, precum dezvoltarea economico-socială, protecția mediului, precum și dezvoltarea și asigurarea capacității de atragere a fondurilor pentru finanțarea investițiilor necesare dezvoltării durabile în zona Văii Jiului. În acest sens, Asociaţia va iniţia activități de elaborare de strategii, coordonare și asistență, sprijin în implementare, inițiere de proiecte și alte activități conexe specifice în dezvoltare locală. De asemenea, va sprijini implementarea mecanismului Investiții Teritoriale Integrate (ITI) în zona Văii Jiului.

„Felicit finalizarea acestui demers! Este o oportunitate foarte bună pentru dezvoltarea zonei și ne bucurăm că ADR Vest a mediat întregul proces. O regiune dinamică are nevoie de astfel de cooperări care să contribuie la elaborarea și implementarea de politici și strategii. În ceea ce privește Valea Jiului, vor fi foarte importante proiectele de dezvoltare integrată, care să atenueze discrepanțele dintre localitățile de aici și celelalte localități din județ și regiune. Următorul demers este finalizarea negocierilor cu autoritățile naționale pentru identificarea resurselor care sa sprijine dezvoltarea Văii Jiului”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Membrii fondatori ai asociației sunt Consiliul Județean Hunedoara, primăriile municipiilor Petroșani, Vulcan și Lupeni; precum și ale orașelor Petrila, Aninoasa și Uricani; Universitatea din Petroșani, Asociația „Valea Jiului Developement Society Project”, Asociația Comitetului de Inițiativă Valea Jiului, Asociația Autism Helping Hands, Asociația Urban Lab Valea Jiului.

Conform statutului, Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului nu are scop politic, lucrativ sau patrimonial, contrar ordinii publice şi bunelor moravuri. Sediul asociației va fi în Petroșani.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia