AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Continuăm investițiile în educație și infrastructură, în regiunea Vest

Școala cu clasele I-IV din Băile Herculane va fi reabilitată, […]

Mai mult
Aprobarea Ghidului Solicitantului - Condiţii specifice de accesare a fondurilor pentru apelul de proiecte nr. POR/2022/1/1.1/0S 1.2/2 - Proof of Concept

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Organism […]

Mai mult
ADR Vest și Institutul de Excelență în Antreprenoriat lansează un accelerator dedicat start-upurilor din Regiunea Vest

Antreprenorii din Regiunea Vest vor beneficia de un program de […]

Mai mult
S-au pus bazele unei colaborări între Regiunea Vest și Israel. Primele rezultate concrete ar putea apărea în toamna acestui an

Cercetare și inovare, sănătate, agricultură și industria de apărare sunt […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Contract nou de finanțare:...

Contract nou de finanțare: Centru cultural și educațional, în cartierul timișorean Freidorf

01/03/2022

Timișoara se pregătește pentru anul deținerii titlului de Capitală Europeană a Culturii, iar investițiile se fac și cu ajutorul fondurilor europene. Astăzi a fost semnat contractul de finanțare prin Regio-POR pentru proiectul Reabilitare cinematograf și schimbare destinație în „Centru cultural și educațional Freidorf”, al cărui beneficiar va fi Primăria Timișoara.

Proiectul în valoare de 2,3 milioane lei (2,2 milioane – fonduri nerambursabile) prevede reabilitarea vechiului cinematograf de aici și transformarea lui. Noul centru va găzdui activități culturale, precum și un serviciu social destinat populației aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Centrul de pe strada Nicolae Andreescu va avea o suprafață construită de aproape 300 mp, două nivele supraterane și tot prin acest proiect va fi utilat cu toate echipamentele necesare.

Noul centru ar urma să fie gata până la finalul anului viitor.

Proiectul este finanțat prin Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

În imagini puteți vedea atât starea imobilului dinainte de intervenție cât și felul în care va arăta acesta după finalizarea proiectului.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia