AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Susțin complet procesul de regionalizare a fondurilor europene”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a făcut o […]

Mai mult
Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020, trimisă spre reexaminare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea […]

Mai mult
Programul Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027, apreciat de Comisia Europeană

Aprecierile pozitive din partea reprezentanților Comisiei Europene pentru gradul de maturitate al POR […]

Mai mult
Proiect pentru un sistem de iluminat public modernizat, la Deta

Orașul Deta va avea un sistem de iluminat public modernizat, […]

Mai mult
Arhiva

Consultare publică pentru Planul de Dezvoltare Regională al Regiunii Vest 2021-2027 – Analiza socio-economică şi Analiza SWOT

10/04/2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest lansează în consultare publică Analiza socio-economică a Regiunii Vest și Analiza SWOT, părți integrante ale Planului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest 2021-2027, principalul document strategic regional care orientează dezvoltarea regiunii pe următoarea perioadă 2021-2027 și fundamentează accesul la fondurile europene.

Elaborarea Planului pentru Dezvoltare Regională (PDR) Vest 2021-2027 se bazează pe parteneriatul regional, între ADR Vest și toți actorii regionali. Contribuția autorităților regionale şi locale, a organizațiilor societății civile, a partenerilor economici și sociali la elaborarea PDR Vest are un rol cheie în identificarea nevoilor reale de dezvoltare ale regiunii și stabilirea direcțiilor majore de dezvoltare.

În acest sens, ADR Vest aşteaptă propuneri, observații și completări din partea partenerilor și colaboratorilor regionali, pentru îmbunătățirea primei variante de lucru a analizelor pe care se fundamentează Planul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest. Acestea pot fi transmise până la data de 24 aprilie 2020, printr-un e-mail pe adresa office@adrvest.ro.

Documentul poate fi consultat pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/wp-content/uploads/2020/04/Analiza-socio-economica-si-SWOT-PDR-Vest-2021-2027-prima-versiune.pdf.

***

 Planul pentru Dezvoltare Regională (PDR) Vest 2021-2027 cuprinde Analiza profilului socio-economic regional,  Analiza SWOT și Strategia de Dezvoltare Regională pentru perioada 2021-2027.

 Analiza profilului socio-economic regional fundamentează PDR Vest 2021-2027 și identifică nevoile și potențialul de dezvoltare al regiunii, oferind o diagnoză sectorială detaliată a regiunii. Analiza SWOT  identifică, pentru fiecare sector analizat, punctele tari, punctele slabe, oportunitățile și amenințările.

Ulterior, plecând de la aceste analize, tot în cadrul PDR Vest 2021-2027, va fi elaborată Strategia de Dezvoltare Regională pentru perioada 2021-2027, care reprezintă viziunea Regiunii Vest privind dezvoltarea regională și baza strategică pentru fundamentarea programelor de finanţare din fonduri externe/europene, naţionale, regionale și/ sau locale.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia