AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Comisia Europeană pregătește Spațiul european al educației și resetarea educației și formării pentru era digitală

Comisia Europeană a adoptat două inițiative menite să consolideze contribuția […]

Mai mult
Regio-POR 2014-2020: se prelungește perioada de depunere a proiectelor pentru „Centre comunitare integrate”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Consultare publică pentru Strategia Regională de Specializare Inteligentă 2021-2027 (RIS3)

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest lansează în consultare publică […]

Mai mult
Roreg.eu – noutăți despre activitatea și proiectele Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România

Informații despre activitatea și proiectele Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională […]

Mai mult
Arhiva

Consultare publică pentru Planul de Dezvoltare Regională al Regiunii Vest 2021-2027 – Analiza socio-economică şi Analiza SWOT

10/04/2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest lansează în consultare publică Analiza socio-economică a Regiunii Vest și Analiza SWOT, părți integrante ale Planului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest 2021-2027, principalul document strategic regional care orientează dezvoltarea regiunii pe următoarea perioadă 2021-2027 și fundamentează accesul la fondurile europene.

Elaborarea Planului pentru Dezvoltare Regională (PDR) Vest 2021-2027 se bazează pe parteneriatul regional, între ADR Vest și toți actorii regionali. Contribuția autorităților regionale şi locale, a organizațiilor societății civile, a partenerilor economici și sociali la elaborarea PDR Vest are un rol cheie în identificarea nevoilor reale de dezvoltare ale regiunii și stabilirea direcțiilor majore de dezvoltare.

În acest sens, ADR Vest aşteaptă propuneri, observații și completări din partea partenerilor și colaboratorilor regionali, pentru îmbunătățirea primei variante de lucru a analizelor pe care se fundamentează Planul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest. Acestea pot fi transmise până la data de 24 aprilie 2020, printr-un e-mail pe adresa office@adrvest.ro.

Documentul poate fi consultat pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/wp-content/uploads/2020/04/Analiza-socio-economica-si-SWOT-PDR-Vest-2021-2027-prima-versiune.pdf.

***

 Planul pentru Dezvoltare Regională (PDR) Vest 2021-2027 cuprinde Analiza profilului socio-economic regional,  Analiza SWOT și Strategia de Dezvoltare Regională pentru perioada 2021-2027.

 Analiza profilului socio-economic regional fundamentează PDR Vest 2021-2027 și identifică nevoile și potențialul de dezvoltare al regiunii, oferind o diagnoză sectorială detaliată a regiunii. Analiza SWOT  identifică, pentru fiecare sector analizat, punctele tari, punctele slabe, oportunitățile și amenințările.

Ulterior, plecând de la aceste analize, tot în cadrul PDR Vest 2021-2027, va fi elaborată Strategia de Dezvoltare Regională pentru perioada 2021-2027, care reprezintă viziunea Regiunii Vest privind dezvoltarea regională și baza strategică pentru fundamentarea programelor de finanţare din fonduri externe/europene, naţionale, regionale și/ sau locale.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia