AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Consultare publica dedicata dezvoltarii...

Consultare publica dedicata dezvoltarii urbane durabile

12/07/2016

A fost lansat in consultare publica Documentul cadru de implementare a dezvoltarii urbane durabile – Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile”, aferent apelului de documente strategice pentru Axa prioritara 4 Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile din cadrul POR 2014-2020. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice este organizatia care a lansat documentul spre consultare publica in data de 12 iulie 2016, in calitatea sa de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional.

Acest document este destinat exclusiv municipiilor resedinta de judet, fiind un document cadru al Programului Operational Regional (POR) 2014-2020 dedicat apelului de documente strategice aferent Axei prioritare 4

Finantarea proiectelor de dezvoltare urbana se va face in baza unor Strategii Integrate de Dezvoltare Urbana (SIDU) si, specific pentru proiectele de mobilitate urbana (transport public etc.), pe baza unor Planuri de Mobilitate Urbana Durabila elaborate de autoritatile publice locale.

Pe langa obligativitatea elaborarii SIDU pentru accesarea fondurilor in cadrul Axei 4 a POR 2014-2020, municipiile resedinta de judet trebuie sa elaboreze un document specific finantarilor din Fonduri ESI a proiectelor aferente SIDU - Document Justificativ pentru finantarea din Fonduri ESI 2014-2020, care reprezinta planul de investitii aferent SIDU cu finatare din Fondurile ESI 2014-2020.

Prevederile Documentului cadru POR 2014-2020 pentru apelul de documente strategice aferent Axei prioritare 4 se vor completa, acolo unde este cazul, cu prevederile „Ghidului solicitantului – Conditii generale de accesare a fondurilor in cadrul POR 2014 – 2020”, precum si cu prevederile ghidurilor specifice pentru fiecare din cele 4 prioritati de investitii ale Axei Prioritare 4, aflate in prezent in proces de elaborare.

Versiunea supusa consultarii publice a Documentului cadru de implementare a dezvoltarii urbane durabile – Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile poate fi consultata pe pagina web a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, www.adrvest.ro, prin accesarea urmatorului link http://adrvest.ro/axa-4/, sau pe pagina web a POR 2014-2020, www.inforegio.ro.

Versiunea finala a documentului va fi publicata dupa inchiderea procesului de consultare publica.

Eventualele observatii sau comentarii asupra Documentului cadru de implementare a dezvoltarii urbane durabile – Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile se pot transmite la adresa de email info@mdrap.ro, pana in data de 12 august 2016, ora 14.00.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia