AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

ADR Vest promovează cultura antreprenorială și susține valorificarea cercetării prin proiectul VIADUCT

Să aducem cercetarea, rezultatele cercetării, și soluțiile inovative, cu succes, […]

Mai mult
Asociația Roreg și ADR Vest, gazde pentru peste 50 de specialiști în audit și fonduri europene din toată țara

În contextul definitivării sistemelor din management și control aferente ciclului […]

Mai mult
Primele ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest vor fi lansate în luna iunie: apeluri de proiecte în valoare de aproape jumătate de miliard de euro

Lansarea primelor ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest 2021-2027 […]

Mai mult
Ghid de finanțare relansat în consultare publică – Sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 2 - servicii

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Consiliul pentru Dezvoltare Regionala...

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest are o noua conducere

27/09/2016

Luni, 26 septembrie 2016, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Arad, a avut loc sedinta de constituire a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest (CDR Vest) pentru perioada 2016-2020.

Aceasta intrunire a fost una de constituire a CDR Vest, aprobandu-se componenta acestuia, si de alegere a conducerii CDR Vest – a presedintelui și a vicepresedintelui pentru o perioada de un an. Astfel, presedintele CDR Vest este domnul Iustin CIONCA, presedinte al Consiliului Judetean Arad, iar vicepresedintele CDR Vest este domnul Silviu HURDUZEU, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin.

Stire web sedinta cdr vest 27 septembrie 2016

In cadrul acestei sedinte membrilor CDR Vest le-au fost prezentate stadiile implementarii Programului Operational Regional (POR) 2007 – 2013, respectiv a Programului Operational Regional 2014 – 2020, precum si mecanismul de evaluare a proiectelor depuse spre finantare in cadrul POR 2014-2020. Aceste doua programe operationale sunt gestionate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) la nivelul Regiunii Vest in calitate de Organism Intermediar.

De asemenea, membrii CDR Vest au fost informati cu privire la activitatea Asociatiei Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania (ROREG) – a carei presedintie este asigurata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest incepand cu luna aprilie a anului 2015, dar si referitor la cele doua proiecte ale Regiunii Vest care au obtinut finantare in cadrul programului Interreg Europe – proiectul iEER - Sprijinirea antreprenoriatului in randul tinerilor prin politici la nivel regional si proiectul NICHE – Dezvoltarea de lanturi valorice inovative in sectorul agroalimentar. ADR Vest a prezentat membrilor CDR Vest reteaua Enterprise Europe (EEN), evolutia acesteia in Regiunea Vest si rezultatele obtinute prin intermediul ei in Regiunea Vest.

ADR Vest a supus aprobarii membrilor CDR Vest urmatoarele documente: rapoartele de activitate ale ADR Vest si CDR Vest pentru anul 2015, rapoartele de activitate ale ADR Vest si CDR Vest pentru primul semestru al anului 2016, Strategia Regionala de Specializare Inteligenta a Regiunii Vest pentru perioada 2014-2020. De asemenea, ADR Vest supus aprobarii membrilor CDR Vest lista cu reprezentantii Regiunii Vest in cadrul Comitetului de Monitorizare al POR 2014-2020.

***

 Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest este alcatuit din presedintii consiliilor judetene si din cate un reprezentant al fiecarei categorii de consilii locale municipale, orasenesti si comunale din fiecare judet al regiunii. Acest consiliu alege un presedinte si un vicepresedinte, care nu pot fi reprezentanti ai aceluiasi judet. Aceste functii sunt indeplinite, prin rotatie, pentru cate un mandat de un an, de catre presedintii consiliilor judetene.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia