AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Conferinta de lansare a...

Conferinta de lansare a proiectului iEER - Sprijinirea antreprenoriatului în randul tinerilor prin politici la nivel regional, 28 iunie 2016, Bruxelles

27/06/2016

In data de 28 iunie 2016, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest va participa la Bruxelles, la evenimentul de lansare al proiectului iEER - Sprijinirea antreprenoriatului in randul tinerilor prin politici la nivel regional.

ADR Vest este membru al consortiului european coordonat de Consiliul Regional Helsinki-Uusimaa din Finlanda care implementeaza proiectul iEER - Sprijinirea antreprenoriatului in randul tinerilor prn politici la nivel regional finantat in cadrul Programului Interreg Europe 2014-2020.

Format in pricipal din regiuni care au obtinut de-a lungul timpului statutul de Regiuni Antreprenoriale Europene, proiectul iEER se adreseaza provocarilor pe care autoritatile regionale le întampina in cresterea eficientei Fondurilor Structurale dedicate tinerilor antreprenori. Aceste provocari se refera la lipsa competentelor antreprenoriale atat ale autoritatilor locale si regionale, cat și a instituțiilor de studii superioare, la alocarea de resurse inegale în zonele centrale si cele periferice ale UE sau la accesul limitat la finantare.

iEER isi propune sa defineasca acele cai si solutii pentru regiunile partenere, in scopul de a permite institutiilor de studii superioare si ai principalilor actori regionali sa creeze un ecosistem favorabil antreprenorilor prin imbunatatirea a 11 programe de finatare prin Fonduri Structurale si de Investitii, in 10 regiuni din Finlanda, Danemarca, Marea Britanie, Irlanda, Estonia, Italia, Germania, Franța, Polonia si Romania.

In cei doi ani de studiu si monitorizare interregionala, iEER va prelua din expertiza regiunilor EER si va transfera bune practici prin invatare reciproca, workshop-uri ghidate si o abordare de sus in jos care va oferi autoritatilor locale si regionale, institutiilor de educatie superioara, companiilor si tinerilor antreprenori posibilitatea de a-si insusi dezvoltarea si implementarea a 10 planuri de actiune.

Fiecare plan de actiune sustinut are rolul de a imbunatatii Fondurile Europene Structurale si de Investitii prin: proiecte de importare a bunelor practice (sprijin pentru antreprenoriatul universitar si startup-uri), adaptarea guvernsrii pe niveluri multiple, finantarea prin fonduri multiple si un instrument de evaluare care sa conduca la dezvoltarea si sporirea numarului de locuri de munca.

Agenda evenimentului poate fi consultata aici.

Ne puteti urmari si pe Twitter @boostiEER.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia