AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Companiile private pot sa...

Companiile private pot sa depuna proiecte in vederea obtinerii de finantare pentru crearea sau extinderea spatiilor de productie si pentru dezvoltarea serviciilor

22/02/2017

Joi, 23 februarie 2017, este prima zi in care se pot depune cereri de finantare - in cadrul Prioritatii de investitii 2.2 „Sprijinirea crearii si extinderea capacitatii avansate de productie si dezvoltarea serviciilor” a Regio-Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 - in vederea crearii si extinderii capacitatilor de productie si a dezvoltarii serviciilor companiilor private.

Companiile private care pot sa beneficieze de aceste fonduri nerambursabile trebuie sa fie societati sau societati cooperative care se incadreaza in categoria microintreprinderilor, a intreprinderilor mici sau a celor mijlocii.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Regio-POR in Regiunea Vest, anunta ca termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este data de 23 august 2017, la ora 12:00. Depunerea acestora se va putea face exclusiv prin intermediul aplicatiei electronice MySMIS.

Acest apel de proiecte este de tip competitiv cu depunere la termen, proiectele primind finantare in functie de punctajele obtinute in cadrul etapelor de evaluare si in limita alocarii financiare pentru Regiunea Vest – 20,36 milioane euro.

Finantarea nerambursabila acordata in cadrul acestui apel de proiecte vizeaza investitii in mediul urban – cu exceptia intreprinderilor mijlocii in cazul carora locul de implementare al proiectului poate sa fie si in mediul ruralce consta in:

 • construirea/modernizarea/extinderea spatiilor de productie/servicii; dotarea cu active corporale (echipamente), necorporale (licente, programe software, brevete), inclusiv cu instrumente de comercializare on-line.

Aceasta componenta este finantata prin Ajutorul de Stat Regional.

 • implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calitatii, mediului sau sanatatii; activitati specifice procesului de internaţionalizare (participarea la targuri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale).

Aceasta componenta este finantata prin Ajutorul de Minimis.

Valoarea eligibila a unui astfel de proiect trebuie sa fie de minimum 200.000 euro si nu poate depasi 1 milion de euro. Contributia solicitantului de finantare, din valoarea eligibila a proiectului, difera in functie de componenta prin care se acorda finantare, precum si in functie de forma de organizare:

 • proiecte finantate prin componenta Ajutor de Stat Regional
  • 45% pentru microintreprinderi si intreprinderi mici
  • 55% pentru intreprinderile mijlocii
 • proiecte finantate prin componenta Ajutor de Minimis - 10% pentru toate tipurile de solicitanti.
© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia