AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

The BIG Tomorrow și transformarea digitală, eveniment dedicat IMM-urilor din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în parteneriat cu Vodafone […]

Mai mult
POR 2014-2020: se încheie perioada de depunere a proiectelor pentru centre comunitare integrate. Urmează un nou apel

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
ADR Vest a transmis Comisiei Europene a doua versiune a Programului Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Propuneri de proiecte pentru Mecanismul pentru Tranziție Justă 2021-2027 în județul Hunedoara

Județul Hunedoara este unul din cele șase județe din România […]

Mai mult
Arhiva

Comitetul Regional de Planificare al Regiunii Vest – prima reuniune pentru pregătirea perioadei de programare 2021-2027

18/02/2020

Comisia Europeană a prezentat noul pachet legislativ pentru perioada de programare 2021-2027, conform căruia alocările dedicate României din fondurile aferente Politicii de Coeziune însumează 30,6 miliarde euro, și a propus cinci obiective de politică ca priorități pentru dezvoltare. 

La nivel național, Ministerul Fondurilor Europene a început procesul de pregătire a documentelor de programare. 

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest coordonează procesul de planificare pentru  viitoarea perioadă de programare la nivelul Regiunii Vest. În acest sens, ADR Vest a inițiat elaborarea Planului pentru Dezvoltare Regională (PDR) Vest 2021-2027, principalul document de planificare strategică pentru viitoarele investiții din fonduri europene. 

Comitetul Regional de Planificare (CRP), organismul consultativ implicat în elaborarea PDR Regiunea Vest, se va reuni în data de 20 februarie 2020, la Hotel NH Timișoara, Sala Madrid, începând cu ora 10.30, în prima sa reuniune, pentru a discuta pe marginea noutăților și propunerilor aferente perioadei de programare 2021-2027.  

Reprezentanții CRP vor discuta despre noul exercițiu financiar, obiectivele de politică susținute, domenii de finanțare și alocări, arhitectura instituțională în gestionarea și managementul fondurilor europene și stadiul activității de planificare la nivel regional – elaborarea PDR Vest 2021-2027.

***

Pentru elaborarea PDR Regiunea Vest 2021-2027, în conformitate cu prevederile Memorandumului cu tema Pregătirea documentelor naționale de programare a finanțărilor din fonduri europene post 2020, precum și a Regulamentului delegat (UE) nr. 240/2014 al Comisiei din 7 ianuarie 2014 privind Codul european de conduită referitor la parteneriat, în cadrul fondurilor structurale și de investiții europene se constituie, la nivel regional, Comitetul regional pentru elaborarea PDR - CRP, organizat şi coordonat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională. CRP are rol consultativ, reprezentând cadrul larg partenerial al CDR pentru elaborarea şi avizarea PDR.

CRP are în componență reprezentanţi, la nivel decizional, ai ADR, ai autorităților publice județene și locale, ai instituției prefectului, ai structurilor deconcentrate din Regiunea Vest, ai societăţii civile, precum şi ai altor organizaţii cu activitate relevantă la nivel regional în diverse domenii specifice – universități, mediu de afaceri/ Camere de Comerț și Industrie, patronate, sindicate, etc.

Informații suplimentare puteți obține la tel. 0256-491.923,  fax 0256-491.981 – ADR Vest, Direcția Planificare Regională şi Dezvoltare Urbană, persoană de contact Paul Opriș-Sîrca, consultant Planificare Regională.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia