AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

2,73 miliarde de euro din PNRR pentru dezvoltarea localităților

Începând de luni, 16 mai, autoritățile publice locale vor putea […]

Mai mult
Sesiuni de instruire în Regiunea Vest pentru autorități publice locale

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în parteneriat cu Asociația Agențiilor […]

Mai mult
Consultare Minighiduri POR Vest 2021-2027: investiții private
Mai mult
Apel nou de proiecte pentru finanțarea rutelor turistice/culturale prin PNRR

Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat un nou apel […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Comitetul Regional de Planificare...

Comitetul Regional de Planificare al Regiunii Vest – prima reuniune pentru pregătirea perioadei de programare 2021-2027

18/02/2020

Comisia Europeană a prezentat noul pachet legislativ pentru perioada de programare 2021-2027, conform căruia alocările dedicate României din fondurile aferente Politicii de Coeziune însumează 30,6 miliarde euro, și a propus cinci obiective de politică ca priorități pentru dezvoltare. 

La nivel național, Ministerul Fondurilor Europene a început procesul de pregătire a documentelor de programare. 

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest coordonează procesul de planificare pentru  viitoarea perioadă de programare la nivelul Regiunii Vest. În acest sens, ADR Vest a inițiat elaborarea Planului pentru Dezvoltare Regională (PDR) Vest 2021-2027, principalul document de planificare strategică pentru viitoarele investiții din fonduri europene. 

Comitetul Regional de Planificare (CRP), organismul consultativ implicat în elaborarea PDR Regiunea Vest, se va reuni în data de 20 februarie 2020, la Hotel NH Timișoara, Sala Madrid, începând cu ora 10.30, în prima sa reuniune, pentru a discuta pe marginea noutăților și propunerilor aferente perioadei de programare 2021-2027.  

Reprezentanții CRP vor discuta despre noul exercițiu financiar, obiectivele de politică susținute, domenii de finanțare și alocări, arhitectura instituțională în gestionarea și managementul fondurilor europene și stadiul activității de planificare la nivel regional – elaborarea PDR Vest 2021-2027.

***

Pentru elaborarea PDR Regiunea Vest 2021-2027, în conformitate cu prevederile Memorandumului cu tema Pregătirea documentelor naționale de programare a finanțărilor din fonduri europene post 2020, precum și a Regulamentului delegat (UE) nr. 240/2014 al Comisiei din 7 ianuarie 2014 privind Codul european de conduită referitor la parteneriat, în cadrul fondurilor structurale și de investiții europene se constituie, la nivel regional, Comitetul regional pentru elaborarea PDR - CRP, organizat şi coordonat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională. CRP are rol consultativ, reprezentând cadrul larg partenerial al CDR pentru elaborarea şi avizarea PDR.

CRP are în componență reprezentanţi, la nivel decizional, ai ADR, ai autorităților publice județene și locale, ai instituției prefectului, ai structurilor deconcentrate din Regiunea Vest, ai societăţii civile, precum şi ai altor organizaţii cu activitate relevantă la nivel regional în diverse domenii specifice – universități, mediu de afaceri/ Camere de Comerț și Industrie, patronate, sindicate, etc.

Informații suplimentare puteți obține la tel. 0256-491.923,  fax 0256-491.981 – ADR Vest, Direcția Planificare Regională şi Dezvoltare Urbană, persoană de contact Paul Opriș-Sîrca, consultant Planificare Regională.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia