AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

ADR Vest vine cu Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara! Împreună pentru un mediu de afaceri activ în județul Hunedoara!

Investim în dezvoltarea afacerilor și crearea de noi locuri de […]

Mai mult
Consultare publică, PTJ: „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – lista codurilor CAEN neeligibile

Anexă nouă publicată la ghidul solicitantului pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor […]

Mai mult
Consultare publică, PTJ: Ghidul solicitantului pentru acțiunea „Sprijinirea tranziției forței de muncă”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Instrucțiune privind închiderea POR 2014-2020 - proiecte propuse spre etapizare și nefinalizate/ nefuncționale

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Comitetul de Monitorizare pentru...

Comitetul de Monitorizare pentru PR Vest, reunit în prezența reprezentanților Comisiei Europene

02/10/2023

Timișoara a găzduit, vineri, 29 septembrie 2023, cea de-a treia reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional Vest 2021-2027, structură de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional strategic în procesul de implementare a PR Vest.

La reuniune au participat reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, de la Autoritatea de Audit, Autoritatea de Certificare și Plată și Autoritatea de Management pentru PR Vest, reprezentanți ai administrației publice, parteneri economici și sociali, precum și ai organizațiilor din societatea civilă.

Delegația Comisiei Europene a fost condusă de doamna Sofia Alves, director DG Regio pentru Politici urbane și coeziune, care a felicitat Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, Autoritate de Management pentru PR Vest, pentru drumul parcurs până acum și și-a exprimat totodată sprijinul în etapele viitoare de implementare a programului.

Membrii Comitetului de Monitorizare și observatorii au fost informați cu privire la:

 • Stadiul apelurilor de proiecte aferente PR Vest. Până în prezent au fost lansate 8 ghiduri de finanțare, respectiv 18 apeluri de proiecte, în valoare totală de 459 de milioane de euro - 39% din totalul alocării programului.
 • Informații detaliate despre finanțările active se regăsesc pe site-ul web al programului: www.vest.ro, aiciPână la finalul anului se vor lansa 8 noi apeluri de proiecte, astfel încât, alocarea totală lansată va fi de 686 de milioane de euro, respectiv 58% din totalul alocării programului.
 • Calendarul apelurilor de proiecte pentru perioada următoare. Acesta se poate consulta aici.
 • Metodologia și criteriile de evaluare și selecție pentru Intervențiile Regionale 1.3.B - Sprijin pentru IMM-uri și 7.1.A - Revitalizare și regenerare urbană ale PR Vest;
 • Proiectele etapizate din perioada de programare 2014-2020 și propunerile de modificare a PR Vest;
 • Acțiunile de consolidare a capacității administrative dedicate părților implicate în implementarea PR Vest (Roadmap).

De asemenea, în cadrul reuniunii au fost reaprobate metodologia și criteriile de evaluare și selecție actualizate pentru Intervenția Regională 3.1.A a PR Vest - Eficiența energetică în clădiri rezidențiale și a fost aprobat Planul de Evaluare pentru PR Vest 2021-2027.

Documentele aferente reuniunii, inclusiv deciziile adoptate, se vor publica pe pagina web www.vest.ro, la secțiunea Comitet de Monitorizare.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia