AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Colegiul National Traian Lalescu...

Colegiul National Traian Lalescu primeste fonduri nerambursabile prin Regio - Programul Operational Regional pentru reabilitare termica

13/03/2018

Astazi, 13 martie 2018, a avut loc in Sala de Sedinte a Primariei Municipiului Resita semnarea contractului de finantare pentru proiectul „Reabilitarea energetica a Colegiului National Traian Lalescu, Resita”. Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul axei prioritare 3 Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon si prioritatii de investitii Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor, Operatiunea B - Cladiri Publice a Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR).

Semnatarii contractului de finantare au fost domnii Ioan POPA – Primar al Municipiului Resita si Sorin MAXIM – Directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in Regiunea Vest.

Proiectul, ce se va desfasura pe parcursul a 28 luni de implementare, urmareste cresterea eficientei energetice in cladirile Colegiului National Traian Lalescu (doua cladiri cu destinatia de liceu si o cladire cu destinatia de sala de sport). Printre lucrarile propuse in acest sens sunt vizate izolarea termica a fatadei, termo-hidroizolarea acoperisului, termoizolarea planseului peste ultimul nivel si parter, reabilitarea instalatiilor interioare de incalzire si de furnizare a apei calde si reci, dar si refacerea sistemelor de preluare si colectare a apei pluviale. De asemenea, proiectul include montarea unei centrale termice noi, instalarea de panouri solare si panouri fotovoltaice, implementarea unui sistem de climatizare realizat cu ventiloconvectori si a unui sistem de ventilatie mecanica cu recuperarea caldurii, implementarea unui sistem integrat de management energetic al cladirii, lucrari de inlocuire a tamplariei interioare, precum si crearea de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati. Rezultatul acestor masuri de eficientizare energetica va fi scaderea emisiilor CO2 cu aproximativ 73%.

Valoarea totala a proiectului este de 8.356.046,58 lei (1,80 milioane euro) iar valoarea finantarii nerambursabile este de 6.880.284,26 lei (1,48 milioane euro).

***

Fondurile nerambursabile pentru reabilitarea cladirilor publice sunt acordate in cadrul prioritatatii de investitii 3.1: Eficienta energetica, Operatiunea B. Cladiri publice a Regio-Programul Operational Regional. Acest apel de proiecte a avut o alocare de fonduri nerambursabile (din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si din Bugetul de stat) ce totalizeaza 34,19 milioane euro pentru Regiunea Vest.

In Regiunea Vest au fost depuse spre finantare pe aceasta componenta 73 de proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de 84,40 milioane euro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia