AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Centru social pentru locuitorii...

Centru social pentru locuitorii zonei Fabric, din Timișoara

05/07/2022

Timișoara va avea un nou centru social, în zona Fabric, după ce reprezentanții ADR Vest au semnat astăzi contractul de finanțare a acestuia, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Peste 3,3 milioane de lei vor fi investiți în proiect, dintre care 2,3 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Centrul va fi construit de la zero de Parohia Ortodoxă Română Timișoara Fabric Vest în curtea bisericii de pe strada Ștefan cel Mare și ar trebui să fie gata până la finalul anului viitor. Clădirea va avea o suprafață totală de aproape 600 mp, împărțiți pe două niveluri. În jurul său, vor fi amenajate spații verzi pe o suprafață de peste 1.600 mp, dar și o parcare.

Viitorul centru va găzdui, printre altele, spații pentru copii, o sală multifuncțională și locuri pentru luat masa. El va oferi servicii educative, recreative și de socializare, orientare școlară și profesională, consiliere psihologică pentru copii, consiliere și sprijin pentru părinți, precum și găzduirea temporară a persoanelor defavorizate.

Proiectul va fi implementat prin Axa prioritară 9 –  Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, iar obiectivul său general este reducerea numărului de persoane aflate in risc de sărăcie si excluziune sociala din zona Fabric.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia