AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Investiții noi în educație, prin Programul Regional Vest. 3,2 milioane de euro, pentru modernizarea Universitatății de Științele Vieții din Timișoara și a Centrului Universitar UBB Reșița

Învățământ la standarde europene pentru peste 3.000 de studenți din […]

Mai mult
S-a lansat Ghidul de finanțare pentru Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat Ghidul Solicitantului pentru […]

Mai mult
Investiții importante pentru dezvoltarea Văii Jiului. 4.000 de studenți ai Universității din Petroșani vor învăța în laboratoare dotate la standarde europene

Aproape 1,4 milioane de euro vor fi investiți în dotarea […]

Mai mult
Sesiuni de instruire online pentru utilizatorii aplicației MySMIS2021

Peste 1.700  de utilizatori ai aplicației MySMIS2021 pot beneficia de […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Cele mai bune startup-uri...

Cele mai bune startup-uri din Regiunea Vest și-au prezentat proiectele de afaceri în cadrul evenimentului DemoDay al ADRVest ACCEL

21/11/2022

Evenimentul de absolvire al programului de accelerare ADRVest Accel, derulat de Institutul de Excelență în Antreprenoriat (IdEA) în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest - ADRVest, a adus cele mai bune start-up-uri din Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara față în față cu potențialii investitori, în cadrul evenimentului DemoDay #1. Antreprenorii au avut ocazia să demonstreze progresul înregistrat pe parcursul programului, prezentându-și ideile lor de business în faţa audienței.

Câștigătorii primei ediții a DemoDay #1 ADRVest Accel au fost:

Locul 1 – Carbon Twin - o platformă de tip one-stop, dedicată reducerii impactului schimbărilor climatice, un start-up climate-tech care oferă soluții de monitorizare a amprentei de carbon.

Locul 2 – Carter by Xilar Technology – Un sistem de inteligență artificială care redefinește confortul termic din fiecare casă în care este instalat și care ajută la reducerea facturilor și a cantității de CO2 cu până la 58%.

Locul 3 – Virtual Config – platforma care democratizează procesul de realizare a configuratoarelor de produse 3D online și offline, generând configuratoare de diferite complexități, astfel încât acest tip de serviciu să devină accesibil și companiilor mici și mijlocii.

Un premiu special a fost acordat de Diana Marișcu, bine-cunoscută ca investitoare de la Arena Leilor, către start-up-ul XWare – un dispozitiv portabil personalizabil, pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu mobilitate redusă a brațelor.

Celelalte start-up-uri care au prezentat în cadrul DemoDay #1 au fost:

Trippi - o aplicație de călătorie și stil de viață, care agreghează informații relevante și actuale, furnizate și curatoriate de utilizatori, pentru călătorie, ecoturism, petrecerea timpului în aer liber și divertisment.

Smart Buggy - un vehicul electric de mici dimensiuni cu două locuri și spațiu pentru bagaje, cu recuperarea energiei la frânare și creșterea autonomiei pentru spațiile outdoor prin folosirea unui panou solar flexibil, dotat cu sistem de comunicație LoRa, GSP, Lidar și rețea de senzori pentru componenta Smart.

Bcalm - un dispozitiv purtabil de tip brățară de semnalizare, pe baza unui profil personal care ține cont de parametrii fiziologici, ai stării de stres cronic, avertizând utilizatorul împotriva unui eventual burnout.

IdressUp – aplicația mobilă prin care utilizatorii vor putea să genereze automat soluții vestimentare, în funcție de articolele disponibile în garderoba lor personală, precum și în funcție de condițiile meteorologice la care aceștia sunt expuși.

Ritual – alternativa de hrană sănătoasă care oferă clienților meniuri complete alcătuite din produse pe bază de ovăz, de înaltă calitate nutritivă.

Petaway - platforma de petsitting sigură, de încredere si uşor de utilizat, care conectează părinţii de animale cu bonele pentru animale.

Renderistic - o aplicație online, disponibilă oriunde, oricând și gratuit, fără instalare, care economisește o grămadă de timp, energie și bani tuturor utilizatorilor, oferindu-le soluții digitalizate de amenjare a propriilor locuințe.

Cyberscanning -  soluția de digitalizare a realității înconjurătoare, pe două verticale: Arhitectură și domenii conexe (digitalizarea obiectelor de dimensiuni mari: creare de relevee bazate pe point-cloud / 3D mesh; monumente istorice; ortofotoplanuri; blocuri; clădiri de cult; case; terenuri; sit-uri arheologice; prezervarea patrimoniului prin digitalizare de înaltă acuratețe) și Crearea de Asset-uri digitale (VR, Gaming și VFX)  - digitalizarea obiectelor medii și mici în vederea creării scenelor 3D din jocuri și a scenelor VFX din filmele cinematografice: obiecte de interior (mobilă, obiecte decorative, ș.a.m.d.), obiecte arheologice (vase, ruine, ș.a.m.d.), elemente din natură.

MMXXII AD – soluția care își propune să salveze istoria prin digitalizare, pornind de la scanarea 3D a monumentelor, aplicând cele mai moderne tehnologii de scanare (Laser, Lidar, Fotogrametrie) și folosind programe de modelare 3D din industria construcțiilor și a jocurilor, recreează și reînvie istoria.

MANeUveR – aplicația care reduce erorile și costurile ce apar în timpul deploymentului în Cloud al unui produs software și care accelerează ciclul de dezvoltare al acestuia prin dezvoltarea și validarea software-ului utilizând modele aferente (model-based software deployment).

Heymedica - plaforma care uneste tot sistemul de sănătate într-un singur loc pe principiul One Health, One Europe, One Plaform, rezolvând problema de multiculturalitate și standardizare din domeniul medical, la nivel european.

Asociația Meliora – o fermă pedagogică, în care se cresc animale și/sau se cultivă plante în scop alimentar și educațional și care primește, în cadrul școlii sau in vacanțele extrașcolare, vizitatori în scop educațional.

Cei care au evaluat proiectele antreprenorilor au fost Matei Dumitrescu din partea Institutului de Excelență în Antreprenoriat, Sorin Maxim directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, investitoarea Daniela Marișcu din partea EVX, Bogdan Pasca din partea ROCA X, Valentin Filip din partea Fortech Investments, Adrian Erimescu din partea Growceanu, Cristian Dascălu din partea Gapminder și Mark Oancea din partea VOX Property Group.

La deliberările finale s-au alăturat și patru investitori locali: Horațiu Moldovan - Antreprenor & President Lasting Group, Ioan Silviu Doboși - Antreprenor & Director general DOSET IMPEX, Georg Bardeau - Antreprenor & Director general Banat Business Park / Banat Agri Group și Adrian Bădescu - Antreprenor & CEO Clinicile Medici’s.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia