AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Caravana POR 2014-2020 a...

Caravana POR 2014-2020 a ajuns în Regiunea Vest

12/11/2015

Regiunea Vest a fost gazda reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice - Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR) – care organizează în aceasta perioadă Caravana POR 2014-2020. Regiunea Vest a fost cea de-a cincea regiune vizitată dintre cele 8 regiuni de dezvoltare. În acest sens, AMPOR a organizat în data de 11 noiembrie 2015, o sesiune de informare și un tur la proiectele de succes în județul Arad.

Caravana POR 2014-2020 a fost dedicată potențialilor beneficiari și reprezentanților mass–media locale și regionale.

1

În cadrul sesiunii de informare, cei peste 70 de participanți au primit informații concrete despre noul POR 2014-2020, și despre noile oportunități de finanțare în cadrul noului ciclu de finanțare.

Ulterior sesiunii de informare, cei prezenți au fost invitați să viziteze proiectele de succes implementate în județul Arad prin Regio – Programul Operațional Regional.

Astfel, repezentanții AMPOR au avut ocazia de a interacționa cu beneficiarii proiectelor implementate prin Regio-POR, de a observa situația proiectelor si de a vedea rezultatele concrete ale implementarii unui proiect finanțat din fonduri europene.

Vizita a debutat cu prezentarea a proiectului Colegiu Național Moise Nicoară Arad, colegiu ce a primit finanțare prin proiectul Reabilitare clădire Colegiu Național Moise Nicoară Arad, al cărui beneficiar a fost Primăria Municipiului Arad. Proiectul a vizat reabilitarea totală a unității de învățământ, dotarea unității de învățământ cu echipamente IT, creșterea eficienței energetice de la 14% la 60%, precum și creșterea numărului de elevi înscriși la Colegiul Național Moise Nicoară.

2

Valoarea totala a proiectului a fost de 51.123.307,91 lei, iar valoarea finantarii nerambursabile este de 39.621.280,44 lei. Proiectul a fost finanțat în cadrul Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale/ Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă

***

 Ce-a de-a doua vizită a avut loc la Arcvia Sud-Structura de spijinire a afacerilor mici și mijlocii din judetul Arad al carui beneficiar este Sc Mara Com Mixt SA.

Proiectul are o valoare totală de 21.003.723,00 lei lei, iar valoarea finantarii nerambursabile de 10.331.939,67 lei. În cadrul acestui proiect au fost construiti 7.961,1 mp de spații industriale de producție, ceea ce presupune găzduirea a 10 afaceri cu profil de producție (producție încălțăminte, producție automotive, producție componente electronice, etc.) și prestări servicii.

3

Proiectul a fost finanțat în cadrul Axei prioritare 4Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local/ Domeniul major de intervenţie, Domeniul major de interventie 4.1 – „Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanță regională și locală” 

***

Ultima oprire a fost la Centrul de zi pentru vârstnici Micălaca, reprezentanții AMPOR au vizitat proiectul Modernizare centru de zi pentru vârstnici Micălaca” - beneficiar Primăria Municipiului Arad. Proiectul a vizat reabilitarea și modernizarea clădirii centrului de zi, numărul de persoane care beneficiază de infrastructură modernizată și de servicii sociale îmbunătățite în număr de 1025 și creșterea eficienței energetice a clădirii la nivel A.

4

Valoarea totală a proiectului a fost de 446.273,67 lei, iar valoarea finantării nerambursabile a fost de 313.131,96 lei. Proiectul a fost finanțat în cadrul Axei prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere / Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană / Sub-domeniul: Poli de dezvoltare urbană

***

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice desfășoară în perioada septembrie-decembrie 2015 „Caravana POR 2014-2020”, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care presupune organizarea sesiunilor de informare cu privire la Programul Operațional Regional 2014-2020, aprobat de Comisia Europeană în data de 23 iunie 2015, la Bruxelles.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia