AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Bocșa se modernizează cu...

Bocșa se modernizează cu bani europeni: autobuze electrice, stații de transport și trotuare refăcute, piste de biciclete și autobaza reabilitată

25/07/2019

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Orașului Bocșa au semnat astăzi, 24 iulie 2019, contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare pistă de biciclete și infrastructură pietonală. Modernizare autobază și stații de autobuze pentru transportul de călători”.

Este o investiție în valoare totală de aproape 4,9 milioane de euro, din care 4,3 milioane de euro reprezintă finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020.

Vor fi achiziționate patru autobuze electrice pentru orașul Bocșa, va fi reabilitată autobaza din localitate, vor fi amenajate/ modernizate 24 de stații de autobuz, se vor crea 7,9 kilometri de piste pentru biciclete și vor fi refăcute trotuarele – zona pietonală cuprinsă în proiect (7,9 km).

Traseul pe care se vor realiza pistele de biciclete și se va moderniza infrastructura pietonală este: Str. 1 Decembrie 1918 - Str. Daciei - Str. Funicular - Str. Iosif Renoiu - Str. Mihail Gașpar - Str. Republicii - Str. Tudor Vladimirescu.

Este prevăzută achiziționarea unor autobuze electrice cu o capacitate de 70-100 de locuri fiecare (25-30 locuri pe scaune) și implementarea unui sistem de e-ticketing care să aibă dispeceratul în autobază și patru terminale în autobuze.

Autobaza care va fi modernizată, de pe strada Dognecei, are o suprafață totală de 6.340 de metri pătrați.

Sunt vizate măsuri care să conducă la îmbunătățirea eficienței și rentabilității transportului public, creșterea siguranței și confortului călătorilor, dar și reducerea poluării.

Semnatarii contractului de finanțare au fost domnul Gabriel Eugen Cismăneanţu, primarul orașului Bocșa, și domnul Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Valoarea totală a investiției este de 23.279.712,22 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 20.744.327,03 lei. Perioada de implementare este de 18 luni.

Proiectul beneficiază de finanțare în cadrul Axei prioritare 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul Specific 3.2. - Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

***

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio-POR 2014-2020 au fost contractate până în prezent 498 de proiecte, în valoare totală de 740,80 milioane euro, din care 606,16 milioane euro reprezintă finanțare nerambursabilă.

***

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați: telefon/fax - 0256/ 491.981, 0256/ 491.923; e-mail - office@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia