AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Au început înscrierile pentru...

Au început înscrierile pentru premiile “Noulului Bauhaus european”, ediția 2022

25/01/2022
În urma succesului primei ediții organizate anul trecut, Comisia Europeană a relansat premiile Noulului Bauhaus european care se acordă ideilor tinerelor talente și proiectelor existente care contribuie la crearea unor locuri estetice, sustenabile și incluzive. Premiile sunt încadrate în patru categorii:
 • reconectarea cu natura;
 • recâștigarea unui sentiment de apartenență;
 • prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie;
 • stimularea unei gândiri integrate, pe termen lung și care ține seama de ciclul de viață în ecosistemul industrial.
Aceste categorii au fost identificate în cadrul unei ample etape proiectare în comun a inițiativei, cu participarea a mii de oameni și de organizații care au contribuit cu punctele de vedere și experiențele lor.
Fiecare categorie conține două componente de concurs paralele:
 • premiile „Noul Bauhaus european” – pentru exemple existente finalizate în ultimii doi ani și
 • „Staruri în devenire ale Noului Bauhaus european” - pentru concepte sau idei prezentate de tineri creatori, în vârstă de cel mult 30 de ani.
Pe lângă cele 16 premii acordate de juriu (un câștigător și un ocupant al locului doi pentru fiecare categorie și componentă), două premii suplimentare vor fi selectate printr-un vot public din rândul candidaturilor din top. În total, 18 câștigători vor primi sumele premiu de până la 30.000 EUR, precum și un pachet de comunicare, ce îi va ajuta să își dezvolte și să își promoveze ulterior inițiativele.
Candidaturile se primesc până la data de 28 februarie 2022, ora 19.00 CET.
 
În ediția trecută, proiectul FABER – The Capacity Building s-a numărat printre cei 3 finaliști din secțiunea Clădiri renovate în spiritul circularității, din peste 2.000 de proiecte care au participat la concurs.
 
FABER este un proiect pentru comunitatea creativă, care conectează întreaga Europă la industriile și acțiunile locale importante – cele orientate spre puterea creatoare, inovatoare și dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale. FABER oferă spații pentru întâlniri și evenimente, spații de lucru contemporane, un atelier pentru prototipare, și un bistro – toate acestea într-o clădire reabilitată ce a aparținut Fabricilor Unite de Ulei și Săpun (1844), apoi Fabricii Lumina (1948), iar în istoria recentă, Fabricii Azur. FABER este un proiect despre responsabilitate civică, despre valoarea creativității și despre puterea lui „împreună”.
 
”Susținem valorile și obiectivele Noului Bauhaus European și încurajăm comunitatea creativă din Regiunea Vest să depună și în cadrul ediției din acest an idei sau proiecte inovatoare, care țin cont de dimensiunea estetică, de conceptul de sustenabilitate, și care generează noi moduri de trăi/locui împreună”, a declarat Sorin Maxim, Director General ADR Vest.
***
Noul Bauhaus European este o inițiativă a Comisiei Europene care vizează crearea unui spațiu UE al designului și al arhitecturii funcționale care să contribuie în egală măsură la îndeplinierea obiectivelor prevăzute în Pactul verde european. Așadar, sunt propuse o serie de măsuri concrete pentru crearea unor spații estetice, funcționale și adaptate vieții de zi cu zi, menite să faciliteze tranziția ecologică și să contribuie la combaterea schimbărilor climatice.
 
Detalii privind premiile “Noulului Bauhaus european”, precum și ghidul detaliat pentru candidați și punctul oficial de contact pentru premii, se regăsesc aici și aici.
© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia