AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Au inceput inscrierile la...

Au inceput inscrierile la Innomatch 2017! Eveniment dedicat inovarii, Innomatch editia a V-a prezinta solutii de inovare din Canada, Marea Britanie, Belgia si Romania

08/12/2017

Marti, in 12 decembrie 2017, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) va organiza cea de-a cincea editie a evenimentului regional de inovare – Innomatch. Acesta va avea loc la sala Venue (str. Divizia 9 Cavalerie, nr. 64) din Timisoara, incepand cu ora 13:00. Evenimentul se adreseaza companiilor private, universitatilor, centrelor de cercetare si tuturor organizatiilor active in domeniul cercetarii-dezvoltarii si al inovarii din Regiunea Vest.

Inscrierea pentru participarea in cadrul evenimentului se poate face pana in 11 decembrie 2017, accesand pagina de prezentare a evenimentului de pe platforma electronica www.b2match.eu (https://www.b2match.eu/innomatch2017).

 Innomatch 2017 va cuprinde o sesiune de tip conferinta in cadrul careia vor lua cuvantul experti in inovare din diferite domenii, veniti din tari precum Belgia, Canada, Marea Britanie si Romania, si o sesiune de prezentari sustinute de companii ce concureaza in cadrul competitiei regionale de inovare ScaleUp.

In prima parte a evenimentului, expertii in inovare veniti din Belgia, Canada, Marea Britanie si Romania vor prezenta povesti de succes privind inovarea in sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor si din sectorul automotive, bune practici privind servicii de suport pentru afaceri care au generat impact economic major, precum si experiente practice de atragere de capital privat in vederea cresterii capacitatii de productie si vanzari.

In acest sens, domnul Sorin Maxim – directorul general al ADR Vest – va vorbi participantilor despre inovarea din intreprinderile din Regiunea Vest si despre inovare in contextul dezvoltarii regionale. Domnul Jason Braverman - directorul de tehnologie al companiei SkyX Systems Corp. din Canada (companie care produce vehicule aeriene pentru monitorizarea platformelor petroliere) - va prezenta un exemplu de inovare pe piata internationala iar un alt exemplu de succes va veni din Romania, prin compania Continental Romania si directorul sau de productie sisteme electronice de motor – domnul Adrian Val Harea. Reprezentantul Continental Romania le va prezenta participantilor cateva exemple concrete de inovare in cadrul unei companii multinationale.

Pe langa aceste exemple, in cadrul evenimentului vor fi prezentate solutii-suport pentru inovare oferite companiilor private.

In acest sens, doamna Raluca Cibu-Buzac – director al directiei Politici Regionale si Internationale din cadrul ADR Vest si coordonator Enterprise Europe Network (EEN este o reţea europeana prezenta in peste 60 de ţari care are ca scop sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii in dezvoltarea potentialul inovativ şi de afaceri pentru creşterea competitivitaţii şi dezvoltarea inteligenta şi durabila) – va prezenta serviciile retelei EEN si impactul acestora asupra companiilor care beneficiaza de ele. De asemenea, doamna Maxine Adam – directorul pentru Dezvoltare Strategica al Innovate UK (agentia guvernamentala de inovare a Marii Britanii) – va prezenta modalitatile de sprijinire si dezvoltare (scalare) pentru companiile private practicate in Marea Britanie iar doamna Emma Fau – consilier strategic al retelei Startup Europe (retea europeana ce sprijina dezvoltarea si internationalizarea start-up-urilor, identificarea de noi clienti, piete si surse de finantare pentru aceste organizatii) – le va indica participantilor care sunt pasii pe care trebuie sa-I parcurga o companie inovatoare pentru a accesa un investitor privat.

***

In cadrul celei de-a doua parti a evenimentului, participantii la Innomatch 2017 vor putea vedea exemple de companii inovatoare si proiectele acestora de dezvoltare (scalare). Aceasta a doua parte va cuprinde o serie de prezentari a planurilor de scalare ale companiilor inscrise in Competitia Regionala ,,ScaleUP”. Ulterior acestor prezentari si analizarii formularelor de inscriere transmise pana in 5 decembrie 2017 prin accesarea link-ului http://www.regiuneavest.ro/enterprise-europe-network/, vor fi anuntati cei 3 castigatori a competitiei. Competitia ScaleUP urmareste selectarea a trei intreprinderi mici si mijlocii inovatoare pentru a fi sprijinite sa isi scaleze afacerea.

***

Evenimentul Regional Anual de Inovare Innomatch 2017 este organizat de ADR Vest in cadrul Enterprise Europe Network (EEN). ADR Vest este partener al retelei EEN incepand din 1 ianuarie 2015.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia