O nouă investiție finanțată prin Programul Regional Vest 2021-2027 în […]
O nouă investiție finanțată prin Programul Regional Vest 2021-2027 în […]
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de […]
Continuă reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, cu fonduri europene, […]
Este nevoie de investiții majore și dotări performante în sănătate […]
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest va informeaza ca la data de 24 august 2015 Ministerul Dezvoltarii Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management a Programului Operațional Regional 2014 - 2020 a publicat spre consultare publică ghidurile specifice aferente axelor prioritare 3 și 5.
Pentru axa prioritară 3 Sprijinireatranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon a fost postat spre consultare publică Ghidul solicitantului – condiții specifice de accesare a fondurilor aferent priorității de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor - Operaţiunea A - Clădiri rezidenţiale
Unităţile administrativ-teritoriale din mediul urban alături de asociaţia/asociaţiile de proprietaripot obține finanțare prin POR 2014 - 2020 pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale. Valoarea eligibilă a proiectului trebuie să fie cuprinsă între 100.000 euro și 5 milioane euro.
Mai multe detalii aici.
Pentru axa prioritară 5 Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural a fost postat spre consultare publicăGhidul solicitantului – condiții specifice de accesare a fondurilor aferent priorității de investiții 5.1.Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.
Pentru această prioritate de investiţii sunt eligibili urmatorii solicitanti:Unităţile administrativ-teritoriale, Autorităţi ale administraţiei publice central, Unitățile de cult, ONG-uri și parteneriatele dintre aceste entități.Acestea pot depune proiecte care vizează restaurarea, protecția, conservarea și valorificarea durabilă a obiectivelor de patrimoniu UNESCO, patrimoniu cultural național (indiferent de localizare, urban sau rural) și patrimoniu cultural local din mediul urban.
Valoarea eligibilă a proiectului trebuie să fie cuprinsă între - 100.000 euro și 5 milioane euro, cu exceptia obiectivelor de patrimoniu înscrise pe lista UNESCO, caz în care valoarea maximă a proiectului este de 10 milioane euro.
Mai multe detalii aici.
Cele două ghiduri sunt supuse consultării publice până la data de 24.09.2015. Observații, sugestii, recomandări pot fi trimise la info@mdrap.ro.