AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Au fost lansate trei...

Au fost lansate trei apeluri de proiecte din cadrul Axei prioritare 10 dedicate invatamantului anteprescolar si prescolar, invatamantului obligatoriu si invatamantului professional si tehnic

08/12/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, va informeaza ca Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AMPOR) a lansat trei apeluri de proiecte aferente Axei prioritare 10 - Imbunatatirea infrastructurii educationale din cadrul Regio - Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectele propuse spre finantare vor avea in vedere investitii in constructia, reabilitarea, modernizarea, extinderea, echiparea infrastructurii educaţionale pentru educatia timpurie anteprescolara (crese) si prescolara (gradinite), pentru invatamantul general obligatoriu (şcoli I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregatitoare), respectiv pentru invaţamantul profesional şi tehnic si invatarea pe tot parcursul vietii (licee tehnologice şi şcoli profesionale).

Apelurile lansate sunt:

 • POR 2017/10/10.1/10.1aApel dedicat invaţamantului antepreşcolar şi preşcolar
  • Alocarea financiara regionala aferenta acestui apel de proiecte este de 10,06 mil. Euro (FEDR+BS).
  • Beneficiari eligibili: unitaţile administrativ-teritoriale si institutii ale administraţiei publice locale, cu excepţia municipiilor reşedinţa de judeţ eligibile in cadrul axei prioritare 4 a POR 14-20.
 • POR 2017/10/10.1/10.1bApel dedicat invaţamantului obligatoriu
  • Alocarea financiara regionala aferenta acestui apel de proiecte este de 9,43 mil. Euro (FEDR+BS).
  • Beneficiari eligibili: unitaţile administrativ-teritoriale si institutii ale administraţiei publice locale aflate in subordinea sau coordonarea autoritaţii publice locale, desprinse din aparatul Primariei, cu bugetul aprobat prin HCL, deruleaza proceduri de achiziţii publice avand personalitate juridica.
 • POR 2017/10/10.1/10.2 -Apel dedicat invaţamantului profesional şi tehnic invaţare pe tot parcursul vieţii
  • Alocarea financiara regionala aferenta acestui apel de proiecte este de 2,25 mil. Euro (FEDR+BS).
  • Beneficiari eligibili: unitaţile administrativ-teritoriale si institutii ale administraţiei publice locale, cu excepţia municipiilor reşedinţa de judeţ eligibile in cadrul axei prioritare 4 a POR 14-20.

In cadrul celor trei apeluri de proiecte, valoarea minima eligibila a unui proiect este de 100.000 euro. La stabilirea valorii maxime eligibile a proiectului se va avea in vedere incadrarea in paritatea 7.700 euro per participant direct la procesul educaţional, respectiv elevi incadraţi in unitatea de infrastructura educaţionala subiect al cererii de finanţare, calculata la cursul infoeuro din luna depunerii.

Precizam faptul ca apelurile de proiecte sunt cu depunere continua, dupa principiul - primul depus, primul evaluat.

***

Depunerea cererilor de finantare pe cele trei apeluri de proiecte se va putea face utilizand sistemul electronic MySMIS in perioada 4 ianuarie 2018, ora 12.00 – 4 mai 2018, ora 12.00.

Ghidurile specifice aferente apelurilor de proiecte, care contin informatii referitoare la specificitatea proiectelor, conditiile de eligibilitate, criteriile de evaluare, modalitatea de completare si de depunere a cererii de finantare, etc. disponibile pe site-ul programului www.inforegio.ro si pe site-ul ADR Vest: www.adrvest.ro, la sectiunea  POR 2014-2020/ Ghiduri de finantare: http://adrvest.ro/apeluri-lansate/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia