AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Au fost lansate prioritatile...

Au fost lansate prioritatile de investitii dedicate patrimoniului cultural si zonelor urbane abandonate

28/03/2016

Patrimoniul cultural si zonele urbane abandonate reprezinta prioritatile de investitii (prioritatea 5.1 si prioritatea 5.2) din cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020 (POR 2014 - 2020) pe care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional, le-a lansat vineri, 25 martie 2016.

Proiectele pentru cele doua prioritati de investitii se vor putea depune la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) din Timisoara – Organism Intermediar pentru POR 2014 – 2020 in Regiunea Vest – incepand din data de 25 mai 2016 pana in data de 25 noiembrie 2016. Aceste apeluri de proiecte sunt de tip competitiv.

***

MMD_0097

Prioritatea de Investiții 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural finanteaza activitati de restaurare, protectie, conservare si valorificare durabila a obiectivelor de patrimoniu UNESCO, patrimoniu cultural national (din mediul urban si din mediul rural) si patrimoniu cultural local (din mediul urban). Alocarea financiara regionala pentru acest apel de proiecte este de 28,81 milioane euro.

Prioritatea de Investiții 5.2 - Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului sprijina reconversia functionala a terenurilor si suprafetelor abandonate si neutilizate din interiorul oraselor si transformarea lor in zone de agrement si de petrecere a timpului liber pentru comunitate. Alocarea financiara pentru Regiunea Vest aferenta acestui apel de proiecte este de 10,59 milioane euro.

***

Pentru a veni in sprijinul celor interesati de obtinerea finantarii nerambursabile acordate in cadrul acestor doua prioritati de investitii, ADR Vest va organiza in perioada urmatoare cate un seminar de lansare și informare in fiecare resedinta de judet a Regiunii Vest (Arad, Deva, Resita, Timisoara). Aceste seminarii sunt dedicate potentialilor beneficiari din cadrul celor doua prioritati de investitii.

Ghidurile solicitantului pentru cele doua prioritati de investitii, in varianta lor aprobata, pot fi consultate pe pagina web a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, www.adrvest.ro, la sectiunea POR 2014-2020/Ghiduri de finanțare/Axa prioritara 5 (http://adrvest.ro/axa-5/) si pe pagina web a programului POR 2014 – 2020, www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia