AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Finanțări pentru dotarea ambulatoriilor, prin Programul Sănătate. 6 milioane de euro pentru ITI Valea Jiului

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: New European Bauhaus – finanțări pentru proiecte pilot de revitalizare a spațiilor și clădirilor urbane

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
ADR Vest lansează în consultare publică ghidul de finanțare pentru întreprinderile nou-înființate din județul Caraș-Severin

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Programul Regional Vest: Ghidul de finanțare pentru Digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare...

Asociatia Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania - ROREG - si-a stabilit noile obiective pentru urmatorii 2 ani

12/10/2017

In data de 9 octombrie 2017, la Bucuresti, a avut loc intalnirea Adunarii Generale a Asociatiei Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din Romania - ROREG. Principalele subiecte de pe ordinea de zi au vizat: armonizarea activitatilor celor 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala (ADR) din Romania in demersurile de implementare ale Programului Operational Regional (POR) 2014-2020, alegerea noii conduceri a Asociatiei ROREG, precum si stabilirea unui plan de activitati pentru urmatorii 2 ani.

Domnul Sorin Maxim, presedintele ROREG, a prezentat activitatile care au fost desfasurate in cadrul Asociatiei ROREG in perioada aprilie 2015 – octombrie 2017. De asemenea, au fost purtate discutii privind corelarea activitatilor de evaluare si selectie a proiectelor, precum si a sistemului de implementare si monitorizare a proiectelor contractate in cadrul POR 2014-2020.

Totodata, in cadrul reuniunii de la Bucuresti, a fost aleasa noua conducere a Asociatiei ROREG pentru un mandat de 2 ani: domnul Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, a fost reconfirmat in functia de presedinte al Asociatiei ROREG, iar vicepresedinti au fost alesi doamna Marilena Bogheanu, director general ADR Sud-Vest Oltenia, si domnul Vasile Asandei, director general ADR Nord-Est.

In ceea ce priveste planurile de viitor, noua echipa de conducere a Asociatiei ROREG a propus organizarea in anul 2018 a unei conferinte nationale, Forumul Regiunilor, un eveniment de promovare a regiunilor si a domeniului dezvoltarii regionale. De asemenea, Asociatia ROREG va continua sa actioneze ca interfata in relatia cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si autoritatile centrale pentru o abordare unitara si comuna asupra aspectelor si intereselor care vizeaza implementarea POR 2014-2020.

La reuniunea din Bucuresti au participat directorii generali ai ADR Nord-Est – domnul Vasile Asandei, ADR Sud-Est – doamna Luminita Mihailov, ADR Bucuresti-Ilfov – domnul Dan Nicula, ADR Sud-Vest Oltenia – Marilena Bogheanu, ADR Vest – domnul Sorin Maxim, ADR Nord-Vest – domnul Marcel Bolos, iar ADR Sud-Muntenia si ADR Centru au fost reprezentati de directorii Organismelor Intermediare pentru Programul Operational Regional - doamna Mariana Visan, respectiv domnul Dan Popa.

***

Asociatia ROREG este un organism neguvernamental care isi propune sa actioneze activ pentru atragerea de investitii si dezvoltarea de proiecte, sa asigure reprezentativitea in relatia cu institutiile nationale si internationale, sa sustina si sa imbunatateasca atitudinea favorabila dezvoltarii regionale, in randul administratiei publice locale si centrale, altor institutii si organizatii de interes public. Activitatea acestei asociatii este in primul rand orientata in folosul cetatenilor din Romania, care trebuie sa beneficieze in mod real de avantajele oferite de atragerea de fonduri nerambursabile prin activitatea celor opt Agentii pentru Dezvoltare Regionala din tara.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia