AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Apelul de proiecte pentru...

Apelul de proiecte pentru finantarea drumurilor a fost relansat

12/12/2016

Reabilitarea infrastructurii de drumuri cu finantare europeana nerambursabila prin Programul Operational Regional (POR), in perioada 2014 - 2020, se face in cadrul prioritatii de investitii 6.1 Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Apelul de proiecte din cadrul prioritatii de investitii 6.1, impreuna cu Ghidul solicitantului corespunzator acestestuia, a fost relansat de catre Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice – in calitatea sa de Autoritate de Management pentru POR – in data de 6 decembrie 2016.

Asadar, odata cu aceasta relansare, s-a dat startul pregatirii proiectelor astfel incat, incepand cu data de 6 ianuarie 2017 - de la ora 15:00, sa poata fi depuse in vederea solicitarii de finantare nerambursabila. Spre deosebire de apelul anterior, în cadrul acestui apel de proiecte cererile de finantare se vor depune utilizând exclusiv aplicația My SMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

Proiectele vor putea fi depuse spre finantare pana in data de 6 iulie 2017, la ora 15.00.

Finantarea nerambursabila din cadrul acestei prioritati de investitii va fi acordata pentru modernizarea retelei de drumuri judetene care asigura conectivitatea cu reteaua TEN-T, pentru constructia/modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum judetean aflate pe traseul drumului judetean respectiv, construirea unor noi segmente de drum judetean pentru conectarea la autostrazi sau drumuri expres, precum si pentru investitii destinate sigurantei rutiere (piste de biciclete, trasee pietonale, statii pentru transport public de pe traseul drumului judetean finantat).

Lista cu proiectele propuse pentru finantare pentru Regiunea Vest a fost aprobată printr-o hotarare a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Vest din data de 26 septembrie 2016. Cele 10 proiecte din lista proiectelor prioritare pentru depunerea spre finantare in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte apartin consiliilor judetene din Regiunea Vest si sunt urmatoarele:

 • Din judetul Arad:
  • Modernizare DJ 709 km 0+800-30+700 Arad-Pancota si DJ 792C, Buteni-Silindia-Tirnova-Pincota, km 0+000-21+000 si 26+000-36+30
  • Modernizare DJ 682C, inclusiv pod Mures, pentru functiunea de Centura Est Arad
  • Modernizare DJ 709E, Sanpetru German – Lim. Jud. TM, km 9+200 – 16+600
 • Din judetul Caras-Severin:
  • Modernizare DJ 581, intersectia cu DJ 586A (Secaseni) – intersectia cu DN 57 (Gradinari)
  • Modernizare DJ 684 Ruschita – Voislova, limita judet Timis, conexiune cu judetul Hunedoara
 • Din judetul Hunedoara:
  • Modernizare DJ 687: Santuhalm-Hunedoara-Calan km 13+150-22+281
  • Culoar trafic Mures Nord
 • Din judetul Timis:
  • Modernizare DJ 691: largirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timisoara si Centura Timisoara – autostrada A1 (km 12+975)
  • Modernizare DJ 593, (Ltot=35,9 km, din care necesar modernizare L=20 km)
  • Modernizare drum judetean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR) si Pod peste Mures la Pecica judetul Arad (L=57 km din care necesar de monitorizare cca. 30 km).

Finantarea proiectelor se va face in ordinea depunerii acestora si dupa parcurgerea tuturor etapelor de selectie a proiectelor depuse in cadrul primului apel al aceleiasi prioritati de investitii.

Alocarea financiara pentru pentru aceasta prioritate de investitii, in Regiunea Vest, este de 93,54 milioane euro, iar valoarea eligibilă a unei cereri de finantare trebuie sa se incadreze intre minim 1 milion euro si maxim 50 milioane euro. Finantarea nerambursabila acordata in cadrul acestei prioritati de investitii, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat, va fi de maxim 98% din valoarea eligibila a unui proiect, iar contributia beneficiarului va fi de minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

***

In cadrul primului apel de proiecte, a carui perioada pentru depunere s-a desfasurat in perioada 16 mai – 16 noiembrie 2016, au fost depuse 4 cereri de finantare cu o valoare nerambursabila de 56,22 milioane euro. Astfel, valoarea acestor proiecte reprezinta 60,10% din alocarea financiara a prioritatii de investitii pentru Regiunea Vest.

***

Informatii despre POR 2014-2020, prioritatea de investitii 6.1 si Ghidul solicitantului pot fi consultate pe pagina web a ADR Vest, www.adrvest.ro, precum și pe site-ul programului, www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia