AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ambasadorul Israelului în România,...

Ambasadorul Israelului în România, în vizită de lucru la ADR Vest

06/10/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a avut onoarea să primească astăzi vizita Excelenței Sale, Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România. Acesta a avut o întrevedere cu directorul ADR Vest, Sorin Maxim, prilej cu care a reiterat deschiderea pe care o are statul Israel pentru o colaborare cu România și cu Regiunea Vest .

Domeniile de interes sunt: medical, tehnologie și comunicații, precum și turismul, care se poate dezvolta odată cu deschiderea unei curse aeriene directe care leagă Timișoara de Tel Aviv.

Ne bucurăm să continuăm această colaborare pe care o avem cu Israelul, o țară care poate oferi atât exemple de bune practici în numeroase domenii, cât și cooperări și deschidere către piețele mondiale. În următoarea perioadă, sperăm să facem pași concreți în câteva direcții, odată cu activarea componentelor de finanțare specifice tehnologiei, din cadrul Programului Regional Vest. Vorbim aici despre digitalizare și inovare, iar Agenția Regională de Inovare, pe care o vom avea la nivelul regiunii poate fi un element-cheie al colaborării noastre. De asemenea, Excelența Sa și-a manifestat interesul pentru a ne sprijini în dezvoltarea unui fond de capital de risc în Regiunea Vest”, a spus Sorin Maxim, după întrevedere.

Reuven Azar și-a început mandatul de Ambasador al Statului Israel în România în luna august 2022. Diplomat de carieră, el a deţinut funcţia de director al grupului de lucru Israel-SUA-China din cadrul Ministerului israelian de Externe, până la preluarea mandatului actual.

Până în septembrie 2021, Azar a fost consilier adjunct pentru securitate naţională şi politică externă în cadrul Consiliului Naţional de Securitate Naţională, dar, în acelaşi timp, a fost consilier de politică externă al prim-ministrului Israelului.

În perioada 2014-2018, Reuven Azar a fost vice-ambasador la Washington DC, SUA. Anterior acestui mandat, a fost şeful Departamentului de Cercetare pentru Orientul Mijlociu în cadrul Ministerului de Externe israelian, precum şi vice-ambasador la Amman, în Iordania.

De-a lungul activităţii sale, diplomatul s-a ocupat şi de aspecte ale cooperării şi negocierii cu Autoritatea Palestiniană. A fost, de asemenea, şeful misiunii Economice a Ambasadei Israelului la Cairo, în Egipt (1996-2000), precum şi consilier pentru afaceri politice, timp de patru ani, la Washington, SUA (2003-2006).

Reuven Azar s-a născut în Argentina, în 1967, a absolvit Universitatea Ebraică din Ierusalim, absolvind atât programul de licență, cât și masteratul în Relații Internaționale, vorbeşte fluent engleză, spaniolă şi araba, iar în prezent studiază limba română.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia