AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Alte 10 tramvaie noi...

Alte 10 tramvaie noi și moderne, cu bani europeni, pentru municipiul Arad. A fost semnat contractul de finanțare!

28/06/2024

Investițiile în modernizarea transportului public de călători și mobilitatea urbană sustenabilă continuă, prin programele finanțate din fonduri europene, în Regiunea Vest. Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, și Primăria Municipiului Arad au semnat ieri, 27 iunie 2024, contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea flotei de tramvaie eficiente energetic pentru Arad – 10 tramvaie”.

Proiectul prevede achiziționarea a 10 tramvaie noi, vagoane eficiente din punct de vedere energetic, de capacitate medie, pentru 120 de pasageri, cu o lungime de 19 metri, precum și a sistemului de e-ticketing pentru noile vehicule.

Investiția vine să completeze proiectele implementate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 în municipiul de pe Mureș.

Transportul public de călători este o alternativă viabilă la deplasările cu mașina personală, o alternativă în care credem și pentru care am alocat resurse consistente prin Programul Regional Vest 2021-2027. Avem o alocare de peste 157 de milioane de euro, resurse pentru care categoric există apetit în regiune și mă bucură faptul că beneficiarii înțeleg cât este de important să reducem emisiile de carbon și să oferim oamenilor această alternativă reală, prin dezvoltarea unui sistem de transport public de călători cu tramvaiul atractiv și eficient, așa cum se întâmplă în municipiul Arad. Aici au fost deja implementate proiecte consistente prin Regio-POR 2014-2020 - 21 de tramvaie noi, lucrări de modernizare a infrastructurii aferente, a căii de rulare, stații noi, un sistem integrat de e-ticketing, 10 autobuze electrice achiziționate... Se investește și rezultatele se văd”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Valoarea totală a investiției în proiectul de extindere a flotei de tramvaie din municipiul Arad este de peste 18 milioane de euro, din care peste 13 milioane de euro reprezintă contribuție din partea Uniunii Europene, asigurată prin Programul Regional Vest, Intervenția regională 4.1 - Mobilitate urbană sustenabilă.

Perioada de implementare este de 28 de luni.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia