AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. ADR Vest vine in...

ADR Vest vine in orasul tau in luna februarie - seminarii dedicate microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii din Regiunea Vest care vor sa acceseze finantari nerambursabile prin POR 2014-2020

09/02/2017

Incepand cu 14 februarie 2017, pana in data de 27 februarie 2017, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) va organiza o serie de seminarii de informare, dedicate microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii, in diferite orase din Regiunea Vest. Prin acest demers, ADR Vest isi propune sa vina in sprijinul companiilor private (microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii) interesate de accesarea fondurilor nerambursabile acordate in cadrul Regio-Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, prezentand participantilor la seminarii Ghidul Solicitantului si conditiile specifice pentru accesare.

Pentru a participa in cadrul seminariilor organizate de ADR Vest si pentru a asigura o buna organizare logistica a acestora, va rugam sa completati formularul de inscriere. Participarea in cadrul acestor seminarii este gratuita.

***

Microintreprinderile din Regiunea Vest pot depune cereri de finantare în cadrul apelului de proiecte 2.1.A/2016 – Microintreprinderi pana in data de 27 aprilie 2017 (ora 12:00), apelul de proiecte fiind deschis in acest moment. Apelul este de tip competitiv (finantare nerambursabila se acorda in functie de punctajul obtinut de fiecare proiect in cadrul etapelor de evaluare si in limita alocarii financiare disponibile), iar cererile de finantare se pot depune exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS (http://www.fonduri-ue.ro/mysmis).

Prin acest apel de proiecte sunt sprijinite activitati de construire, modernizare, extindere a spatiilor de productie sau prestare de servicii, precum si dotarea microintreprinderilor cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Locul de implementare al proiectului trebuie sa fie situat in mediul urban.

***

In cadrul apelului de proiecte POR/102/2/2 microintreprinderile, intreprinderile mici si mijlocii din Regiunea Vest vor putea depune cererile de finantare, in vederea solicitarii fondurilor nerambursabile, in perioada 23 februarie 2017 (ora 12:00) – 23 august 2017 (ora 12:00). In funcție de gradul de acoperire a bugetului alocat apelului, depunerea proiectelor poate fi suspendataa, insaa nu mai devreme de primele 2 luni ale apelului. Depunerea proiectelor se va face tot prin aplicatia electronica MySMIS, in cadrul apelului de proiecte 2.2 - Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor. La fel ca in cazul apelului destinat exclusiv microintreprinderilor, apelul dedicat pentru intreprinderile mici si mijlocii este si el de tip competitiv.

Pot solicita fonduri nerambursabile microintreprinderile, intreprinderi mici sau intreprinderile mijlocii (acestea inclusiv din mediul rural) care isi propun sa:

  1. Construiasca/extinda spatii de productie/servicii;
  2. Doteze compania cu active corporale, necorporale, inclusiv cu instrumente de comercializare on-line;
  3. Implementeze procese de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calitatii, mediului sau sanatatii;
  4. Internationalizeze (participare, in afara granitelor Romaniei, la targuri/misiuni comerciale/expozitii in calitate de expozant).

***

Conditiile specifice de accesare a fondurilor nerambursabile pentru aceste apeluri de proiecte sunt precizate in Ghidurile specifice care pot fi consultate pe pagina web a ADR Vest (sectiunea POR 2014-2020/Ghiduri de finantare) - http://adrvest.ro/microintreprinderi/, respectiv http://adrvest.ro/imm/ - si pe pagina web a programului Regio-POR 2014-2020 - http://www.inforegio.ro/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia