AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. ADR Vest publică Documentul...

ADR Vest publică Documentul cadru pentru verificarea SIDU și PMUD, precum și Îndrumarul pentru elaborarea SIDU

10/05/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Vest 2021-2027, a pregătit și pune la dispoziția solicitanților de finanțare următoarele documente suport:

Documentul cadru pentru verificarea SIDU și a PMUD va fi anexat Ghidurilor solicitantului de finanțare aferente apelurilor pentru care se aplică instrumente teritoriale în conformitate cu Regulamentul UE 1060/2021, art. 28, respectiv finanțate în baza SIDU.

Documentul cadru are ca scop principal descrierea aspectelor procedurale privind verificarea SIDU și a PMUD, inclusiv precizarea documentelor necesare în procesul de verificare.

De asemenea, Documentul cadru cuprinde o metodologie orientativă dezvoltată de către AM PR Vest pentru selecția si prioritizarea de către autoritățile publice locale a proiectelor din SIDU finanțabile prin Programul Regional Vest 2021-2027, inclusiv aspecte care țin de mecanismul de guvernanță a strategiilor teritoriale integrate.

Documentul cadru include Grila de verificare a SIDU și Grila de verificare a PMUD. Astfel, recomandarea noastră pentru solicitanții de finanțare este ca, înainte să depună spre verificare SIDU/PMUD la AM PR Vest, să efectueze ei propria autoevaluare a acestora, folosind grilele pentru verificarea SIDU/PMUD.

Pentru a veni în sprijinul autorităților publice locale, ADR Vest a elaborat și Îndrumarul SIDU, document care vine în sprijinul administrațiilor publice din orașele și municipiile Regiunii Vest, în elaborarea unei Strategii Integrate de Dezvoltare Urbană.

Pornind de la cerințele impuse de Regulamentul 1060/2021, Îndrumarul propune o structură orientativă pentru SIDU, descrie etapele principale de parcurs în metodologia de elaborare a SIDU, cu accent pe dezvoltarea caracterului integrat al strategiilor și prezintă metode de implicare a comunității în elaborarea SIDU.

Documentul-cadru pentru verificarea SIDU și a PMUD se poate consulta aici, iar Îndrumarul SIDU, se regăsește aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia