AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Grădiniță nouă, teren de minifotbal și loc de joacă în Lugoj, prin Regio-Programul Operațional Regional

Două contracte noi de finanțare au fost semnate în această […]

Mai mult
Lista cu rezultatele evaluării candidaturilor depuse

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a candidaturilor depuse […]

Mai mult
Investiții noi la Lugoj. Căminul cultural din Măguri va fi reabilitat și dotat cu bani europeni

Contractul de finanțare, în valoare de 728.000 lei (dintre care […]

Mai mult
Programul Regional Vest 2021-2027 a fost lansat oficial, cu ajutorul unei holograme, în fața a aproape 200 de invitați

Până în 2029, ADR Vest și-a propus să ajungă la […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. ADR Vest participa la...

ADR Vest participa la seminarul Team Europe Romania

29/05/2007
ADR Vest participa la seminarul Team Europe Romania

ADR Vest a fost invitata sa participe la seminarul Team Europe Romania, eveniment organizat de Reprezentanta Comisiei Europene si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in data de 31 mai 2007, la Cluj-Napoca.

In acest context, ADR Vest va fi reprezentata de domnul director Sorin Maxim, care este membru Team Europe si care, in calitate de speaker, va sustine in cadrul grupului de lucru 2 "Politica de dezvoltare regionala — fondurile structurale si modernizarea Romaniei” o prezentare cu tema "Stadiul pregatirii Romaniei pentru absorbtia fondurilor structurale”. In cadrul aceluiasi grup de lucru, vor sustine prezentari domnul Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si doamna Valeria Valeri, consilier de preaderare si membru de onoare al ADR Nord-Vest. Moderatorul grupului de lucru va fi domnul Romeo Couti, director TVR Cluj, iar raportor va fi domnul Dragos Pislaru, director executiv Grupul de Economie Aplicata si membru Team Europe. Alaturi de acestia, la semniar vor mai participa domnul Anastassios Bougas, Responsabil pe Romania in cadrul Directoratului General Politica Regionala al Comisiei Europene; domnul Donato Chiarini, Seful Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti; domnul Claudiu N. Cosier, directorul general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest; doamna Doina Serban, Administrator Team Europe si domnul Adrian Ciocanea, Secretar de Stat — Departamentul pentru Afaceri Europene.

Temele care vor fi dezbatute in cadrul acestui seminar sunt: Politica regionala europeana si regionalizarea — Perspective europene si romanesti; Politica de dezvoltare regionala — fondurile structurale si modernizarea Romaniei; Rolul societatii civile in promovarea politicilor europene.

Comisia Europeana a creat, in anul 2004, in statele membre ale Uniunii Europene, o retea de experti independenti in institutii si politici europene, numita Team Europe. Membrii retelei romanesti contribuie la o mai buna cunoastere atat a Uniunii Europene prin participarea la dezbateri, conferinte, seminarii, evenimente media si prin publicarea unor carti  si articole de referinţa in domeniu.

Atasat puteti gasi Agenda Seminarului Team Europe.

Agenda Seminar Team Europe Romania.pdf

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia