AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. ADR Vest lansează șapte...

ADR Vest lansează șapte noi apeluri de proiecte prin PR Vest, pentru eficiență energetică în clădiri publice și infrastructura verde

19/07/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a lansat, astăzi, 19 iulie 2023, șapte noi apeluri de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, prin aprobarea și publicarea ghidurilor de finanțare pentru componentele de eficiență energetică în clădirile publice și infrastructură verde.

Cele șapte apeluri de proiecte vor însuma investiții în valoare totală de peste 85 de milioane de euro pentru Regiunea Vest. Acestea se adaugă celorlalte șapte apeluri ale PR Vest lansate anterior, pentru drumuri județene și mobilitate urbană sustenabilă.

Prin Ghidul solicitantului de finanțare pentru Intervenția regională 3.1.C, Eficiență energetică - clădiri publice, au fost lansate șase apeluri de proiecte (patru de tip competitiv și două de tip necompetitiv), cu o alocare totală de 46,76 milioane euro și alocări teritoriale distincte.

Se vor finanța intervenții pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice cu funcțiuni educaționale, de sănătate sau care deservesc servicii sociale fără componentă rezidențială.

 Valoarea eligibilă minimă a proiectului este de 200.000 de euro, iar cea maximă – 2,5 milioane euro, procentul contribuției proprii a solicitantului fiind de minimum 2% din valoarea totală eligibilă a investiției.

Vor putea aplica pentru finanțare: autorități publice locale, instituții și servicii publice de interes local sau județean, instituţii de învăţământ superior de stat din Regiunea Vest, inclusiv parteneriate între acestea.

Ghidul de finanțare și anexele acestuia pot fi consultate aici.

Prin Ghidul solicitantului de finanțare pentru apelul de proiecte PRV/3.2/1, aferent Intervenției regionale 3.2 – Infrastructură verde, cel de-al șaptelea apel lansat ieri, care beneficiază de o alocare de 40 de milioane de euro, se va sprijini crearea de noi spații verzi: parcuri, grădini, scuaruri, zone verzi pentru recreere.

Valoarea eligibilă a proiectelor este între 250.000 și 2 milioane de euro, procentul contribuției proprii a solicitantului fiind de minimum 2% din valoarea totală eligibilă a investiției.

Este un apel de proiecte de tip competitiv, cu depunere la termen. Vor putea aplica pentru aceste finanțări primăriile de municipii și orașe din Regiunea Vest, inclusiv în parteneriat cu consiliile județene.

Pentru cele șapte apeluri lansate ieri, proiectele vor putea fi depuse în perioada 18.10.2023, ora 08:00 - 18.07.2024, ora 08:00.

 Ghidul de finanțare și anexele acestuia pot fi consultate aici.

Pentru informații suplimentare, Biroul de Helpdesk al ADR Vest poate fi contactat telefonic - 0256-491.923 sau prin e-mail - helpdesk@adrvest.ro.

***

Vă reamintim, Regiunea Vest beneficiază de fonduri europene în valoare de 1,18 miliarde euro prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții care sprijină creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia