AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. A fost semnat primul...

A fost semnat primul contract de finantare din cadrul Regio-POR 2014-2020 pentru un drum din judetul Hunedoara

19/07/2017

Astazi, 19 iulie 2017, la sediul Consiliului Judetean Hunedoara, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest) – in calitatea sa de Organism Intermediar pentru Regio-Programul Operational Regional (Regio-POR) 2014-2020 - a semnat primul contract de finantare pentru un drum din judetul Hunedoara. Proiectul „Modernizarea DJ 687, Santuhalm-Hunedoara-Calan (km 13+050 – km 22+791)” va fi implementat de catre beneficiarul acestuia, parteneriatul dintre Consiliul Judetean Hunedoara (in calitare de lider de parteneriat) si Primaria Municipiului Hunedoara (in calitate de partener).

Semnatarii contractului de finantare au fost domnul Mircea Flaviu BOBORA - presedintele Consiliului Judetean Hunedoara si domnul Sorin MAXIM - directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest.

Proiectul „Modernizarea DJ 687, Santuhalm-Hunedoara-Calan (km 13+050 – km 22+791)” va fi implementat pe parcursul a 43 de luni si vizeaza modernizarea a 9,74 km de drum (inclusiv poduri si podete), realizarea de trotuare, instalarea semnalisticii luminoase pentru treceri de pietoni, a parapetilor de protectie, a apararilor de maluri, realizarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati, consolidarea versantilor. De asemenea, prin acest proiect se va reabilita si pasajul ce supratraverseaza Magistrala de cale ferata 202 Simeria-Petrosani (37 m).

Ca urmare a realizarii acestei investitii, va creste gradul de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate in proximitatea retelei TEN-T (reteaua trans-europeana de transport), drumul modernizat deservind 87.085 de locuitori.

Valoarea finantarii nerambursabile a proiectului este de aproximativ 32,5 milioane lei iar valoarea totala a acestuia ajunge la aproximativ 36,4 milioane lei.

Acest contract de finantare este cel de-al treilea contract dedicat modernizarii de drumuri si semnat in Regiunea Vest. Cele 3 proiecte de drumuri contractate cumuleaza o valoare a finantarii nerambursabile de 40,7 milioane euro, reprezentand 43,51% din alocarea regionala (93,54 milioane euro). In cadrul axei prioritare 6 au fost depuse spre finantare 10 proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de 137,43 milioane euro dintre care 2 proiecte au fost retrase si 5 se afla in etapa de evaluare/precontractare.

***

Proiectul pentru care a fost semnat astazi contractul de finantare face parte din lista proiectelor propuse de catre Consiliul Judetean Hunedoara si care, pe langa acest proiect, mai cuprinde si proiectul cu titlul „Modernizare Culoar Trafic Mures Nord: DN 7(Gelmar) - Geoagiu Băi - Bobalna - Rapoltu Mare - Uroi - Chimindia - Harau - Barsau - Soimus - Branisca - DN 7 (Ilia)”.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia