AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Asociația Roreg și ADR Vest, gazde pentru peste 50 de specialiști în audit și fonduri europene din toată țara

În contextul definitivării sistemelor din management și control aferente ciclului […]

Mai mult
Primele ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest vor fi lansate în luna iunie: apeluri de proiecte în valoare de aproape jumătate de miliard de euro

Lansarea primelor ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest 2021-2027 […]

Mai mult
Ghid de finanțare relansat în consultare publică – Sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 2 - servicii

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Centralizatorul întrebărilor și răspunsurilor pentru Ghidul de finanțare „Eficiență energetică - clădiri rezidențiale”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. A fost publicata versiunea...

A fost publicata versiunea finala a ghidului solicitantului dedicat finantarii iluminatului public in orase

10/01/2018

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, anunta publicarea versiunii finale a ghidului solicitantului pentru operatiunea CIluminat public” din cadrul Axei prioritare 3 si a Prioritatii de investitii 3.1 ale Regio-POR 2014-2020.

Ghidul final a fost publicat in 8 ianuarie 2018 de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional.

Acest ghid al solicitantului vizeaza apelurile de proiecte POR/2018/3/3.1/C/1/BI, POR/2018/3/3.1/C/1/7REGIUNI - acest apel fiind de interes pentru Regiunea Vest - si POR/2018/3/3.1/C/1/ITI si poate fi descarcat de pe pagina web a ADR Vest – sectiunea Finantari Europene/POR 2014-2020/Ghiduri de finantare (http://adrvest.ro/3-1-c-iluminat-public) – sau de pe pagina web a programului, www.inforegio.ro.

Apelul de proiecte este de tip non-competitiv, cu termen limita de depunere a cererilor de finantare, evaluarea si selectia proiectelor realizandu-se in baza unui sistem bazat pe principiul primul depus, primul evaluat”.

Depunerea proiectelor se va face utilizand sistemul electronic - aplicatia MY SMIS, incepand cu data de 18.02.2018, ora 10:00. Cererile de finantare vor putea fi transmise pana la data de 18.08.2018, ora 10:00.

Alocarea financiara regionala pentru acest apel de proiecte este de 10,16 milioane euro (finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala si din bugetul de stat).

Solicitantii de finantare eligibili sunt administratiile publice din mediul urban.

Proiectele finantabile trebuie sa vizeze activitati precum:

 • Achizitionarea si instalarea sistemelor de telegestiune a iluminatului public 
 • Montarea/inlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrica, cu iluminat prin utilizarea unor corpuri de iluminat LED cu eficienta energetica ridicata, durata mare de viata ( durata medie de utilizare: 100 000 ore) si asigurarea confortului corespunzator, atat in cazul sistemelor existente, cat si in cazul celor nou create
 • Utilizarea surselor regenerabile de energie (ex. panouri fotovoltaice, etc.)
 • Reabilitarea instalatiilor electrice – stalpi, retele, etc. (doar daca elementele fac parte din sistemul de iluminat public si se afla in proprietatea solicitantului)
 • Crearea / extinderea si/sau reintregirea sistemului de iluminat public in localitatile urbane
 • Alte activitati care conduc la indeplinirea realizarii obiectivelor proiectului (lucrari de sapatura pentru introducerea retelei de iluminat public in subteran, conform legislatiei in vigoare, instalare echipamente de comanda, automatizare, masurare etc.) –activitatile care necesita emiterea autorizatiei de construire se pot realiza doar daca sistemul apartine in totalitate solicitantului.

Valoare minima eligibila a unui proiect este de 100 000 euro, iar valoarea maxima eligibila este de 5 milioane euro.

***

Ghidul publicat contine informatiile referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare si de depunere a cererii de finantare, conditii de eligibilitate, criterii de evaluare, o descriere a etapelor de verificare, evaluare, contractare a proiectelor. De asemenea, acesta include si instructiuni de completare a cererii de finantare.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia