AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. A fost publicata versiunea...

A fost publicata versiunea finala a ghidului solicitantului dedicat finantarii iluminatului public in orase

10/01/2018

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, anunta publicarea versiunii finale a ghidului solicitantului pentru operatiunea CIluminat public” din cadrul Axei prioritare 3 si a Prioritatii de investitii 3.1 ale Regio-POR 2014-2020.

Ghidul final a fost publicat in 8 ianuarie 2018 de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional.

Acest ghid al solicitantului vizeaza apelurile de proiecte POR/2018/3/3.1/C/1/BI, POR/2018/3/3.1/C/1/7REGIUNI - acest apel fiind de interes pentru Regiunea Vest - si POR/2018/3/3.1/C/1/ITI si poate fi descarcat de pe pagina web a ADR Vest – sectiunea Finantari Europene/POR 2014-2020/Ghiduri de finantare (http://adrvest.ro/3-1-c-iluminat-public) – sau de pe pagina web a programului, www.inforegio.ro.

Apelul de proiecte este de tip non-competitiv, cu termen limita de depunere a cererilor de finantare, evaluarea si selectia proiectelor realizandu-se in baza unui sistem bazat pe principiul primul depus, primul evaluat”.

Depunerea proiectelor se va face utilizand sistemul electronic - aplicatia MY SMIS, incepand cu data de 18.02.2018, ora 10:00. Cererile de finantare vor putea fi transmise pana la data de 18.08.2018, ora 10:00.

Alocarea financiara regionala pentru acest apel de proiecte este de 10,16 milioane euro (finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala si din bugetul de stat).

Solicitantii de finantare eligibili sunt administratiile publice din mediul urban.

Proiectele finantabile trebuie sa vizeze activitati precum:

 • Achizitionarea si instalarea sistemelor de telegestiune a iluminatului public 
 • Montarea/inlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrica, cu iluminat prin utilizarea unor corpuri de iluminat LED cu eficienta energetica ridicata, durata mare de viata ( durata medie de utilizare: 100 000 ore) si asigurarea confortului corespunzator, atat in cazul sistemelor existente, cat si in cazul celor nou create
 • Utilizarea surselor regenerabile de energie (ex. panouri fotovoltaice, etc.)
 • Reabilitarea instalatiilor electrice – stalpi, retele, etc. (doar daca elementele fac parte din sistemul de iluminat public si se afla in proprietatea solicitantului)
 • Crearea / extinderea si/sau reintregirea sistemului de iluminat public in localitatile urbane
 • Alte activitati care conduc la indeplinirea realizarii obiectivelor proiectului (lucrari de sapatura pentru introducerea retelei de iluminat public in subteran, conform legislatiei in vigoare, instalare echipamente de comanda, automatizare, masurare etc.) –activitatile care necesita emiterea autorizatiei de construire se pot realiza doar daca sistemul apartine in totalitate solicitantului.

Valoare minima eligibila a unui proiect este de 100 000 euro, iar valoarea maxima eligibila este de 5 milioane euro.

***

Ghidul publicat contine informatiile referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare si de depunere a cererii de finantare, conditii de eligibilitate, criterii de evaluare, o descriere a etapelor de verificare, evaluare, contractare a proiectelor. De asemenea, acesta include si instructiuni de completare a cererii de finantare.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia