AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

ADR Vest devine Autoritate de Management

Începând de astăzi, ADR Vest, a devenit oficial Autoritate de […]

Mai mult
Apel nou lansat de UE: ”100 de orașe neutre climatic și inteligente până în 2030”

Orașul tău poate deveni un exemplu pentru întreg continentul și […]

Mai mult
ADR Vest, reprezentată la Conferința Internațională ,,Perspectivele Politicii de Dezvoltare Regională”

Politica regională a Uniunii Europene poate fi o sursă de […]

Mai mult
Romeo Dunca este noul președinte al CDR Vest

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest are un nou președinte. Romeo […]

Mai mult
Arhiva
  1. Prima pagina
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. A fost lansata prioritatea...

A fost lansata prioritatea de investitii dedicata infrastructurii de turism

04/04/2016

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a lansat in data de 1 aprilie 2016 apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investitii 7.1 Sprijinirea unei cresteri favorabile ocuparii fortei de munca, prin dezvoltarea potentialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care sa includa reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum si sporirea accesibilitatii și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (Investitii în infrastructura de turism) din cadrul Axei Prioritare 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Untitled

Apelul de proiecte este competitiv, iar cererile de finantare se vor putea depune la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest incepand cu data de 1 iunie 2016, avand ca termen limita pentru depunere data de 2 decembrie 2016.

 Alocarea financiara a Regiunii Vest pentru acest apel de proiecte este de 11,46 milioane euro.

In cadrul acestui apel de proiecte sunt eligibile proiectele care vizeaza statiunile turistice balneare, proiecte ce presupun amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publica, dezvoltarea de infrastructuri publice la scara mica pentru valorificarea atractiilor turistice, crearea si extinderea infrastructurii de agrement, activitati de marketing si promovare turistica ale obiectivului finantat.

Solicitantii eligibili sunt primariile statiunilor turistice si parteneriate constituite intre acestea si Consiliile Judetene. 

Valoarea totala a unei cereri de finantare trebuie sa se încadreze intre minim 100.000 euro si maxim 5.000.000 euro, cofinantarea din partea solicitantului fiind de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

***

Pentru a veni in sprijinul potențialilor beneficiari, ADR Vest va organiza in perioada urmatoare un seminar de lansare a apelului de proiecte la nivel regional.

Versiunea finala a ghidului solicitantului - conditii specifice de accesare a fondurilor pentru aceasta prioritate de investitii, va putea fi consultata pe site-ul ADR Vest: www.adrvest.ro, la sectiunea POR 2014-2020/ Ghiduri de finantare: https://adrvest.ro/por-2014-2020/ghiduri-de-finantare si pe site-ul programului: www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia