AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. A fost lansat apelul...

A fost lansat apelul de proiecte specific Prioritatii de investitii 8.1, Operatiunea A - Ambulatorii

13/04/2018

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2014-2020, va informeaza ca Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a publicat in data de 11.04.2018 Ordinul nr. 4501 pentru aprobarea Ghidul Solicitantului – Axa Prioritara 8 - Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale, Prioritatea de Investitii 8.1. - Investitii in infrastructurile sanitare si sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel national, regional si local, reducand inegalitatile in ceea ce priveste starea de sanatate si promovand incluziunea sociala prin imbunatatirea accesului la serviciile  sociale, culturale si de recreere, precum si trecerea de la serviciile institutionale la serviciile prestate de comunitati, Obiectivul Specific 8.1 - Cresterea accesiblitatii serviciilor de sanatate, comunitare si a celor de nivel secundar, in special pentru zonele sarace si izolate, Operatiunea A – Ambulatorii.

Apelul de proiecte P.O.R/2018/8/8.1/8.1.A/1/7 regiuni - cod apel POR/266/8 este de tip non competitiv, cu termen limita de depunere 5 luni, evaluarea si selectia proiectelor realizandu-se in baza unui sistem bazat pe principiul primul venit, primul servit”.

Depunerea proiectelor se va face utilizand sistemul electronic MY SMIS, in perioada 12 mai 2018, ora 12:00  si 12 octombrie 2018, ora 12:00.

Alocarea financiara pentru cele 7 regiuni de dezvoltare a Romaniei este de 186.200.000 euro, din care  95.000.000 euro FEDR si 91.200.000 euro cofinantare din bugetul de stat.  Valoarea  minima eligibila a unui proiect este de 100.000 euro, iar valoarea maxima eligibila este de 2.300.000 euro.

Solicitantii de finantare eligibili sunt:

 • Unitatile administrativ-teritoriale
 • Parteneriate intre UAT si unitati sanitare publice cu personalitate juridica proprie care au in componenta unul sau mai multe ambulatorii. Lider-ul de proiect va fi UAT-ul.

Actiunile sprijinite in cadrul acestei prioritati de investitie vizeaza:

 • reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea infrastructurii ambulatoriilor existente;
 • reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea infrastructuriipentru infiintarea de noi ambulatorii prin transformarea spitalelor mici, ineficiente;
 • reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea infrastructurii in vederea relocarii ambulatoriilor existente;
 • accesibilizarea spatiului destinat serviciilor medicale si a cailor de acces;
 • asigurarea/ modernizare utilitatilor generale si specifice (inclusiv bransarea la utilitati pe amplasamentul obiectivului de investitii);
 • achizitionare dotari pentru infrastructura ambulatoriilor.

***

Ghidul specific si centralizatorul intrebarilor din consultarea publica sunt disponibile pe site-ul programului www.inforegio.ro si pe site-ul ADR Vest: www.adrvest.ro, la sectiunea  POR 2014-2020/ Ghiduri de finantare http://adrvest.ro/infrastructura-sanitara-si-sociala-ambulatorii/.

***

Ghidul specific contine informatiile referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare si de depunere a cererii de finantare, conditii de eligibilitate, criterii de evaluare, o descriere a etapelor de verificare, evaluare, contractare a proiectelor. De asemenea, sunt incluse instructiuni de completare a Cererii de finantare de catre solicitanti.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia