AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Fonduri europene pentru piste de biciclete, trotuare noi și vehicule electrice, prin Programul Regional Vest, în municipiul Caransebeș

Un nou proiect contractat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027: […]

Mai mult
PS: Finanțări active pentru investiții în laboratoarele de microbiologie ale unităților sanitare publice

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Un nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Sănătate, pentru investiții în oncologie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
PTJ: Proiecte în valoare de aproape 700 de milioane de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara!

Nu mai puțin de 58 de proiecte au fost depuse […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. A fost lansat apelul...

A fost lansat apelul de proiecte pentru finantarea microintreprinderilor prin Regio-Programul Operational Regional 2014-2020

26/05/2016

Azi, 26 mai 2016, a fost lansat apelul de proiecte pentru Prioritatea de investitii 2.1.A/2016 Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri - Microintreprinderi din cadrul axei prioritare 2 Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii a Regio-Programul Operational Regional (POR) 2014-2020. Alocarea financiara regionala pentru acest apel de proiecte este de 27,56 milioane euro.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a lansat apelul de proiecte, in calitatea sa de Autoritate de Management pentru POR. Apelul este de tip competitiv, iar perioada pentru depunerea proiectelor va incepe in data de 27 iulie 2016, la ora 12:00, si se va desfasura pana in data de 27 ianuarie 2017, la ora 12:00. Aceasta perioada pentru depunerea proiectelor poate fi redusa in cazul in care bugetul apelului va fi consumat integral inainte de termenul limita pentru depunere.

Prioritatea de Investiții 2.1.A/2016 - Microîntreprinderi va facilita finantarea proiectelor din spatiul urban care vizeaza activitati de construire, modernizare, extindere a spatiilor de productie sau prestare servicii din microintreprideri, precum și dotarea acestora cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

Valoarea eligibila a unui astfel de proiect trebuie sa fie de minimum 25.000 euro - echivalent in lei la cursul de schimb InforEuro valabil la data lansarii apelului de proiecte.

Cuantumul finantarii nerambursabile solicitate nu poate depasi plafonul de minimis, de 200.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb InforEuro valabil la data acordarii ajutorului. Aceasta limitare este prevazuta in Ordinul ministrului dezvoltării regionale și administrației publice nr. 760/25.05.2016 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

Contributia solicitantului la finantarea investitiei trebuie sa fie de minimum 10% din valoarea eligibila a investitiei.

Proiectele pentru acest apel vor fi depuse exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS, ce va fi disponibila la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis, doar in perioada depunerii acestora, respectiv in intervalul 27 iulie 2016 – 27 ianuarie 2017.

Pentru a veni in sprijinul potentialilor beneficiari, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest va organiza, in perioada urmatoare, in toate judetele Regiunii Vest, seminarii de informare dedicate acestui apel de proiecte.

Versiunea finala a ghidului solicitantului - conditii specifice de accesare a fondurilor pentru acest apel de proiecte poate fi consultata aici sau pe pagina web a programului, www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia