AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. A fost extinsa perioada...

A fost extinsa perioada pentru depunerea proiectelor de finantare ale microintreprinderilor si au fost realizate specificatii suplimentare

20/01/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitatea sa de Organism Intermediar pentru POR, anunta extinderea termenului pentru depunerea cererilor de finantare de catre microintreprinderi, initial fiind data de 27 ianuarie 2017, ca urmare a aprobarii si publicarii Ordinului Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) nr. 97/18.01.2017.

Astfel, microintreprinderile din Regiunea Vest care vor sa obtina finantare europeana nerambursabila prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 trebuie sa depuna cererile de finantare exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS (http://www.fonduri-ue.ro/mysmis) pana in data de 27 aprilie 2017, la ora 12:00. POR 2014-2020 ofera finantare nerambursabila microintreprinderilor prin intermediul prioritatii de investitii 2.1 Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Ca urmare a modificarii acestui termen limita pentru depunerea cererilor de finantare, a fost actualizat si Ghidul specific corespunzator. Ghidul specific (varianta actualizata), publicat in 18 ianuarie 2017 de catre MDRAPFE, poate fi consultat pe pagina web a ADR Vest la http://adrvest.ro/microintreprinderi/. De asemenea, documentul poate fi descarcat si de pe pagina web a programului: www.inforegio.ro.

Pe langa publicarea Ghidului specific (varianta actualizata), MDRAPFE a publicat o clarificare referitoare la situatiile financiare ale solicitantilor de finantare nerambursabila. Conform acestei clarificari, in cazul cererilor de finantare depuse in anul 2017, situatiile financiare anexate sunt cele aferente anului 2016, aprobate de adunarea generala a actionarilor sau asociatilor. In lipsa formularelor standard ale bilantului, aferente exercitiului financiar 2016, aprobate de Ministerul Finantelor Publice (MFP), situatiile financiare pot fi intocmite cu ajutorul celui mai recent program de asistenta pus la dispozitia entitatilor gratuit de unitatile teritoriale ale MFP (respectiv aferent anului 2015).

De asemenea, ca urmare a modificarii Codului Fiscal si Instructiunii 19/17.01.2017 a MDRAPFE referitoare la modificarea cotei de TVA de la 20% la 19%, ADR Vest va solicita revizuirea documentatiei, in concordanta cu noua cota de TVA, tuturor celor care au depus cereri de finantare. Cei care intentioneaza sa depuna cererile de finantare si au intocmit documentatia tehnico-economica necesara cu cota de TVA de 20%, pot depune in continuare cererile de finantare prin MySMIS – cererile fiind incluse in procesul de evaluare si selectie - urmand sa revizuiasca documentatia pentru etapa de evaluare tehnica si financiara sau in etapa precontractuala. Termenul limita de revizuire a cererilor de finantare si a documentelor anexate la acestea, din perspectiva cotei de TVA, este cel mai tarziu in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la primirea notificarii privind demararea etapei precontractuale. Instructiunea nr. 19/17.01.2017 se gaseste pe pagina web a ADR Vest, la sectiunea POR 2014-2020/Informatii utile - http://adrvest.ro/informatii-utile-2/, precum si pe adresa web a POR 2014-2020 – www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia