AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Atelier de lucru pentru firmele din Regiunea Vest

Proiectul Digital Regions aduce împreună opt regiuni europene cu interese […]

Mai mult
Prelungire termen pentru depunerea de proiecte

Vești bune pentru cei interesați de Axa Prioritară 9 - […]

Mai mult
Măsuri în domeniul achizițiilor publice ca urmare a creșterii prețurilor la materialele de construcție – OG nr. 15 / 2021

În data de 31 august 2021 a fost publicată în […]

Mai mult
A fost publicat Corrigendumul nr. 1 la Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte 2 și 3 pentru întreprinderile de economie socială de inserție din cadrul Axei prioritare 9, PI 9.1 - (DLRC)

Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020 a publicat în data de 18.07.2021, Corrigendumul nr. […]

Mai mult
Arhiva

A fost extinsa perioada pentru depunerea proiectelor de finantare ale microintreprinderilor si au fost realizate specificatii suplimentare

20/01/2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), in calitatea sa de Organism Intermediar pentru POR, anunta extinderea termenului pentru depunerea cererilor de finantare de catre microintreprinderi, initial fiind data de 27 ianuarie 2017, ca urmare a aprobarii si publicarii Ordinului Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) nr. 97/18.01.2017.

Astfel, microintreprinderile din Regiunea Vest care vor sa obtina finantare europeana nerambursabila prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020 trebuie sa depuna cererile de finantare exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS (http://www.fonduri-ue.ro/mysmis) pana in data de 27 aprilie 2017, la ora 12:00. POR 2014-2020 ofera finantare nerambursabila microintreprinderilor prin intermediul prioritatii de investitii 2.1 Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Ca urmare a modificarii acestui termen limita pentru depunerea cererilor de finantare, a fost actualizat si Ghidul specific corespunzator. Ghidul specific (varianta actualizata), publicat in 18 ianuarie 2017 de catre MDRAPFE, poate fi consultat pe pagina web a ADR Vest la https://adrvest.ro/microintreprinderi/. De asemenea, documentul poate fi descarcat si de pe pagina web a programului: www.inforegio.ro.

Pe langa publicarea Ghidului specific (varianta actualizata), MDRAPFE a publicat o clarificare referitoare la situatiile financiare ale solicitantilor de finantare nerambursabila. Conform acestei clarificari, in cazul cererilor de finantare depuse in anul 2017, situatiile financiare anexate sunt cele aferente anului 2016, aprobate de adunarea generala a actionarilor sau asociatilor. In lipsa formularelor standard ale bilantului, aferente exercitiului financiar 2016, aprobate de Ministerul Finantelor Publice (MFP), situatiile financiare pot fi intocmite cu ajutorul celui mai recent program de asistenta pus la dispozitia entitatilor gratuit de unitatile teritoriale ale MFP (respectiv aferent anului 2015).

De asemenea, ca urmare a modificarii Codului Fiscal si Instructiunii 19/17.01.2017 a MDRAPFE referitoare la modificarea cotei de TVA de la 20% la 19%, ADR Vest va solicita revizuirea documentatiei, in concordanta cu noua cota de TVA, tuturor celor care au depus cereri de finantare. Cei care intentioneaza sa depuna cererile de finantare si au intocmit documentatia tehnico-economica necesara cu cota de TVA de 20%, pot depune in continuare cererile de finantare prin MySMIS – cererile fiind incluse in procesul de evaluare si selectie - urmand sa revizuiasca documentatia pentru etapa de evaluare tehnica si financiara sau in etapa precontractuala. Termenul limita de revizuire a cererilor de finantare si a documentelor anexate la acestea, din perspectiva cotei de TVA, este cel mai tarziu in termen de maxim 30 de zile lucratoare de la primirea notificarii privind demararea etapei precontractuale. Instructiunea nr. 19/17.01.2017 se gaseste pe pagina web a ADR Vest, la sectiunea POR 2014-2020/Informatii utile - https://adrvest.ro/informatii-utile-2/, precum si pe adresa web a POR 2014-2020 – www.inforegio.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia