AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Apel pentru idei de proiecte în domeniul sănătății

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Proiecte în valoare totală de aproape 2,2 miliarde de lei, depuse în cadrul apelului rezervat IMM-urilor din județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă

Interes crescut pentru primul apel dedicat IMM-urilor din județul Hunedoara, […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. A fost aprobat Ghidul...

A fost aprobat Ghidul specific aferent AP1, PI 1.1.C - IMM sau IMM în parteneriat cu ITT pentru investiții de transfer tehnologic

24/11/2020

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional, a emis Ordinul nr. 4149/23.11.2020, pentru aprobarea Ghidului Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte nr. POR/2020/1/1.1.C./2, Axa prioritară 1 - Promovarea transferului tehnologic, Prioritatea de investiții 1.1., Operațiunea 1.1.C - IMM sau IMM în parteneriat cu ITT pentru investiții de transfer tehnologic.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse în perioada 15.12.2020, ora 12.00 - 15.02.2021, ora 12.00, exclusiv prin aplicația electronică MySMIS.

 Regiunea Vest dispune de o alocare de 7.979.852 euro (FEDR+BS) în cadrul acestui apel de proiecte.

Valoarea finanțării nerambursabile solicitate este de minimum 25.000 euro și maximum 200.000 euro, iar contribuţia proprie a solicitantului la valoarea eligibilă a proiectului este de minimum 10%.

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt parteneriatele dintre IMM si ITT încheiate în conformitate cu prevederile OUG 40/2015 sau IMM care în perioada de implementare încheie contracte de colaborare cu ITT.

Este obligatoriu ca în cadrul implementării proiectului IMM să colaboreze cu un ITT, acreditat sau autorizat provizoriu în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în vederea identificării și implementării transferurilor tehnologice propuse a fi realizate în cadrul proiectului sau soluțiilor inovative identificate în vederea realizării unor produse/ servicii/ procese noi sau semnificativ îmbunătățite și introducerea acestora în piața/ domeniul de profil.

Proiectul trebuie să reprezinte un transfer tehnologic în sensul ghidului specific și să vizeze includerea în piață/ comercializarea unor produse/ procese/ servicii noi sau semnificativ îmbunătățite pentru piața de profil, în urma aplicării unor soluții inovative sau în urma preluării unor rezultate ale cercetărilor în domeniile de specializare inteligentă menționate în Anexa 2a la ghid.

Mai multe informații cu privire la specificul proiectelor ce pot fi depuse în cadrul acestui apel de proiecte, definiția transferului tehnologic, ce se dorește și ce nu se dorește a fi finanțat în cadrul acestui apel se regăsesc în secțiunile 1.5 și 2.8 din ghid.

Ghidul specific poate fi consultat pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/1-1-c-imm-sau-imm-in-parteneriat-cu-itt-pentru-investitii-de-transfer-tehnologic/.

 

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia