AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Finanțare pentru modernizarea școlilor și liceelor publice. Ghidul solicitantului din cadrul Programului Regional Vest este în consultare publică

Peste 52 de milioane de euro vor fi investiți în unitățile […]

Mai mult
Finanțare pentru ONG-uri care să monitorizeze proiectele europene - Ghidul pentru Pactele de Integritate, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Fonduri europene disponibile pentru investiții în ambulatoriile spitalelor de psihiatrie

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Prin Programul Regional Vest, locuitorii din municipiul Lupeni, județul Hunedoara, vor avea pentru prima dată transport public modern și ecologic

O nouă investiție finanțată prin Programul Regional Vest 2021-2027 în […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Fonduri europene disponibile pentru...

Fonduri europene disponibile pentru investiții în ambulatoriile spitalelor de psihiatrie

12/09/2024

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat, miercuri, 11 septembrie, Ghidul solicitantului de finanțare pentru apelul de proiecte privind realizarea de „Investiții în infrastructura ambulatoriilor integrate spitalelor de psihiatrie”.

Bugetul total alocat prin Programul Sănătate acestui apel este de 30 de milioane de euro.

Se vor finanța proiecte de investiții de diferite tipuri: extindere, modernizare, reabilitare, construcție nouă și, dacă este necesar, dotare cu echipamente pentru ambulatoriile spitalelor de psihiatrie și neuropsihiatrie. La capitolul dotări intră inclusiv echipamente pentru digitalizare.

Printre cheltuielile eligibile directe se numără, pe lângă cheltuielile aferente lucrărilor de investiții, inclusiv cele efectuate pentru proiectare, respectiv pentru obținerea/ actualizarea documentațiilor tehnico-economice, inclusiv investițiile în înlocuirea sistemelor de încălzire pe bază de combustibili fosili solizi (cărbune, turbă, lignit, șisturi bituminoase) cu sisteme de încălzire cu ardere pe bază de gaz.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 200.001 euro, iar valoarea totală maximă eligibilă - 2.735.424,95 euro.

Contribuția proprie a solicitantului este de minimum 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Pot beneficia de finanțare unitățile sanitare publice care desfășoară activități medicale de tip ambulatoriu/ acordă asistență medicală ambulatorie de psihiatrie (spitale de psihiatrie/ neuropsihiatrie), unitățile administrativ-teritoriale, Ministerul Sănătății și alte autorități și instituții publice centrale care au în coordonare/ subordonare/ autoritate sau dețin în administrare/ proprietate astfel de unități.

Proiectul poate fi implementat fie de către un solicitant unic, fie în parteneriat cu entitățile eligibile.

Ghidul de finanțare pentruInvestiții în infrastructura ambulatoriilor integrate spitalelor de psihiatrie” este disponibil aici.

Cererile de finanțare pot fi depuse până în data de 11 noiembrie 2024, ora 18:00, prin intermediul sistemului informatic MySMIS 2021.

Intervenția vine în contextul în care sănătatea mintală a devenit o problemă majoră de sănătate publică și o preocupare economică și socială în întreaga Uniune Europeană.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul MIPE, aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia