AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Start la finanțări, prin Programul Tranziție Justă, în județul Hunedoara: primele contracte semnate cu IMM-urile!

Primele investiții parafate pentru dezvoltarea mediului de afaceri și crearea […]

Mai mult
Finanțare pentru modernizarea taberelor școlare, prin Programul Regional Vest – Ghid în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Finanțare pentru modernizarea taberelor școlare, prin Programul Regional Vest – Ghid în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
Modernizarea și dotarea spitalelor publice, a unităților de primiri urgențe și ambulatoriilor din Regiunea Vest, continuă prin Programul Sănătate

Investițiile menite să aducă un plus de calitate și condiții […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Start la finanțări, prin...

Start la finanțări, prin Programul Tranziție Justă, în județul Hunedoara: primele contracte semnate cu IMM-urile!

30/08/2024

Primele investiții parafate pentru dezvoltarea mediului de afaceri și crearea de noi locuri de muncă, în județul Hunedoara, prin Programul Tranziție Justă, gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în calitate de Organism Intermediar.

Joi, 29 august 2024, au fost semnate primele două contracte de finanțare prin PTJ - Județul Hunedoara, în cadrul apelului destinat dezvoltării întreprinderilor și a antreprenoriatului, componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”. Beneficiarii – două societăți care vor realiza investiții în valoare totală de 15 milioane de euro și vor crea 65 de noi locuri de muncă în județul Hunedoara.

LOGICAL CONS SOLUTIONS SRL va investi în înființarea unui complex turistic de 4 stele în localitatea Simeria Veche, o investiție în valoare totală de 69,2 milioane lei, din care 38,8 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Implementarea proiectului „Demolare și edificare complex turistic (camping Strei)” va însemna crearea unui număr de 58 de noi locuri de muncă în județul Hunedoara.

Perioada de implementare a investiției este de 24 de luni.

EUROELECTRIC SRL va investi în „Industrie 4.0 în hală echipamente electrice pentru tehnologii verzi”. Produce staţii de încărcare pentru maşini electrice și echipamente electrice pentru sisteme fotovoltaice. Prin proiect vor fi realizate investiții de tehnologizare a fabricii de echipamente electrice, dotarea ei cu utilaje şi echipamente moderne, pentru proiectarea şi fabricarea de echipamente electrice destinate tehnologiilor verzi. Compania va crea 7 locuri de muncă noi în urma implementării.

Valoarea totală a investiției este de 5,5 milioane lei, din care 3,3 milioane lei fonduri nerambursabile. Durata de implementare este de 25 de luni.

„Programul Tranziție Justă este un program de la care avem așteptări mari pentru județul Hunedoara și ne bucurăm să avem primele contracte încheiate, să vedem primele roade ale demersurilor pe care le-am făcut, a întâlnirilor și discuțiilor nenumărate pe care le-am avut cu oamenii de afaceri din zonă. La fel cum ne-a bucurat să vedem interesul ridicat al IMM-urilor, al antreprenorilor locali, pentru aceste finanțări europene. Au fost 148 de proiecte depuse în cadrul acestui prim apel dedicat IMM-urilor care a fost lansat prin PTJ în județul Hunedoara, inițiative care însumează peste 2 miliarde de lei, și sperăm ca în perioada următoare să semnăm noi contracte, să ajungă cât mai mulți bani în Hunedoara, fonduri care să se materializeze în investiții solide și de viitor și în cât mai multe locuri de muncă acolo unde este nevoie de ele”, a declarat directorul general adjunct al ADR Vest, Adrian Mariciuc.

Pe lângă cele două investiții contractate, urmează încă alte cinci. În ceea ce privește celelalte proiecte care au fost depuse în cadrul apelului lansat prin Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara, acestea se află în prezent în diferite etape ale evaluării.

***

Județul Hunedoara va beneficia de aproximativ 181 de milioane de euro pentru investiții productive în IMM-uri prin Programul Tranziție Justă, din care aproape 49 de milioane de euro pentru investiții directe în Valea Jiului.

Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi acordată pentru un proiect sub formă de ajutor de stat regional/ ajutor de minimis este de minimum 200.000 de euro și maximum 8.000.000 de euro - valoarea cumulată a celor două tipuri de ajutoare.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați la tel. 0256-491.923 sau prin e-mail, pe adresa ptj@adrvest.ro.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia