AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Alte 10 tramvaie noi și moderne, cu bani europeni, pentru municipiul Arad. A fost semnat contractul de finanțare!

Investițiile în modernizarea transportului public de călători și mobilitatea urbană […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: Apel de selecție a beneficiarilor de servicii suport pentru digitalizare, destinat IMM-urilor prin intermediul EDIH DIGIVEST

Consorțiul DIGIVEST, format din ADR Vest (lider de proiect), Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor […]

Mai mult
PTJ: Fișele de proiect pot fi depuse în cadrul platformei „Tehnologii strategice pentru Europa” – STEP

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Sesiune de informare privind...

Sesiune de informare privind Programul Sănătate – finanțările pentru oncologie și microbiologie

24/05/2024

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Sănătate în Regiunea Vest, a organizat, ieri, 23 mai 2024, o sesiune de informare pentru potențialii beneficiari ai PS cu privire la apelurile de proiecte lansate pentru:

  • investiții în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat;
  • investiții în infrastructura publică a unităților sanitare publice de interes regional/ județean care diagnostichează și tratează cancerul;
  • investiții în infrastructura laboratoarelor de microbiologie din cadrul unităților sanitare publice.

Bugetul total al celor trei apeluri de proiecte, care vizează investiții în dotări, este de 82 de milioane de euro, și vorbim despre o alocare națională, a punctat, în cadrul întâlnirii, directorul general adjunct al ADR Vest, Adrian Mariciuc.

„Am sesizat un interes ridicat atât al unităților sanitare publice, cât și al UAT-urilor pentru aceste investiții. Sperăm să depună cereri de finanțare toată lumea care și-a exprimat intenția, pentru că termenele sunt destul de strânse și sunt multe apeluri lansate în această perioadă, încărcarea este destul de mare pe potențialii solicitanți. Ne dorim ca la nivel regional să obținem măcar 10%, cât reprezentăm ca regiune, din alocarea națională. Le recomand tuturor să se concentreze pe anexele la cererea de finanțare, pe acel aviz de la Ministerul Sănătății - a cărui obținere necesită timp, iar primul apel se încheie în 15 iunie, deci în câteva săptămâni, și pe explicarea cât mai clară a nevoii pentru echipamentele pe care intenționează să le achiziționeze și a modului în care se adresează acestea nevoilor cetățenilor, pacienților”, a declarat Gabriela Chiricheu, directorul Direcției Organism Intermediar Sănătate din cadrul ADR Vest.

Participanții la întâlnire, de la consiliile și spitalele județene din regiune, de la primării, spitale municipale sau orășenești, au avut ocazia să obțină clarificări cu privire la anumite prevederi ale ghidurilor de finanțare, au ridicat probleme de eligibilitate, au discutat aspecte care țin de întocmirea cererilor de finanțare și eventuale parteneriate pentru a obține finanțare prin PS. Reprezentanții ADR Vest au răspuns punctual tuturor întrebărilor. Prezentarea celor trei apeluri de proiecte poate fi consultată aici.

Cererile de finanțare pot fi depuse până în data de 15 iunie 2024 în cadrul apelului dedicat laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului, până în 28 iunie în cazul unităților sanitare publice de interes regional/ județean care diagnostichează și tratează cancerul, respectiv până în 1 iulie 2024 în cadrul apelului pentru laboratoarele de microbiologie.

Ghidurile de finanțare lansate în cadrul Programului Sănătate pot fi consultate pe site-ul ADR Vest, aici.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia