Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]
Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]
Investițiile în educație continuă, în Regiunea Vest, cu modernizarea instituțiilor […]
Consorțiul DIGIVEST, format din ADR Vest (lider de proiect), Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor […]
Peste 87,7 milioane de euro va fi bugetul Programului Interreg IPA România-Serbia 2021-2027, în care România va îndeplini rolul de Autoritate de Management.
După aprobarea programului trimis ieri către Comisia Europeană, Comitetul de Monitorizare va aproba documentele necesare lansării primului apel pentru propuneri de proiecte.
Programul va finanța proiecte privind protecția mediului și adaptările la schimbările climatice, sănătate și educație, turism și cultură, respectiv managementul frontierei.
Finanțarea pentru aceste priorități va fi de 85% din Instrumentul de Asistență pentru Preaderare (IPA III), 13% va fi cofinanțarea națională, asigurată de către statul român, iar contribuția proprie va fi de 2% pentru beneficiarii români. Beneficiarii sârbi vor asigura cofinanțarea de 15% integral din contribuția proprie.
Trei județe din România vor fi eligibile pentru program: Timiș, Caraș-Severin și Mehedinţi. Lor li se adaugă șase districte din Serbia: Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski și Podunavski
Pentru asigurarea unui cadru transparent de colaborare instituțională, începând cu luna octombrie 2019, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a organizat consultări cu actorii-cheie din aria Programului și a postat pe site-ul www.romania-serbia.net, pentru consultare publică, toate documentele aferente procesului de programare.