AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Alte 10 tramvaie noi și moderne, cu bani europeni, pentru municipiul Arad. A fost semnat contractul de finanțare!

Investițiile în modernizarea transportului public de călători și mobilitatea urbană […]

Mai mult
Ghid în consultare publică: Apel de selecție a beneficiarilor de servicii suport pentru digitalizare, destinat IMM-urilor prin intermediul EDIH DIGIVEST

Consorțiul DIGIVEST, format din ADR Vest (lider de proiect), Clusterul Regional Tehnologia Informațiilor […]

Mai mult
PTJ: Fișele de proiect pot fi depuse în cadrul platformei „Tehnologii strategice pentru Europa” – STEP

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
PTJ: Apel pentru idei de proiecte: Tehnologii strategice pentru Europa

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. 350 de milioane de...

350 de milioane de euro pentru consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Apel de proiecte deschis până în 30 septembrie 2020

19/05/2020

Spitalele din România implicate în lupta împotriva coronavirusului au la dispoziție 350 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru decontarea achizițiilor de aparatură medicală și echipamente de protecție făcute începând cu luna februarie 2020.

În data de 15 mai 2020 a fost lansat apelul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, care va fi deschis până în data de 30 septembrie 2020.

Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru POIM, a publicat Ghidul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, care poate fi descărcat pentru consultare de pe site-ul MFE: http://mfe.gov.ro/poim-apelul-pentru-accesarea-fondurilor-pentru-consolidarea-capacitatii-de-gestionare-a-crizei-sanitare-covid-19/.

Vor fi finanţate trei tipuri de proiecte:

Proiectele de tip A, cu o valoare maximă de 10 milioane de euro, se adresează unităților publice sanitare și de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți de virusul SARS-CoV-2, precum și celor aferente sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională. Proiectele au în vedere finanțarea echipamentelor medicale necesare în tratarea pacienților.

Proiectele de tip B, cu o valoare maximă de 15 milioane de euro, au ca partener eligibil IGSU sau IGSU în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale. Aceste inițiative sunt destinate spitalelor modulare și secțiilor de terapie intensivă mobilă.

Proiectele de tip C, a căror valoare maximă nu poate depăși 3 milioane de euro, au ca solicitanți eligibili autoritățile publice locale, în parteneriat cu furnizorii publici de servicii de asistență socială din județ pentru categoriile vulnerabile. Proiectele din această categorie sunt destinate protecției personalului implicat în lupta cu pandemia, suplimentar stimulentelor financiare de câte 2.500 lei deja acordate personalului medical și auxiliar, precizează reprezentanţii MFE.

Tipurile de acțiuni sprijinite sunt:

  • Dotarea unităților sanitare publice/ unităților publice de intervenţie integrată/ entităților publice implicate în activitatea de transfuzie sanguină cu echipamente și aparatură medicală, dispozitive medicale și de protecție medicală, echipamente pentru transport specializat, echipamente pentru decontaminare și suport triaj, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID – 19 și pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza COVID – 19 la nivelul unităților sanitare publice/ unităților publice de intervenţie integrată;
  • Crearea unor capabilități medicale mobile/ formațiuni medicale mobile de diagnostic și tratament utilizate în combaterea răspândirii COVID-19/ spitale modulare rol 1, 2 și 3 / containere de logistică medicală;
  • Dotarea centrelor sociale rezidențiale publice pentru categorii vulnerabile (persoane vârstnice/ persoane cu dizabilități / copii, etc), a unităților instituțiilor de învățământ de stat cu echipamente de protecție, în special, dar fără a fi limitate la: combinezon, inclusiv cu glugă şi protecție încălțăminte, vizieră de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție, biocide, soluții necesare asigurării igienei și dezinfecției, alte materiale de protecție, etc.

Proiectele pot fi depuse în sistemul informatic MySMIS 2014 până în 30 septembrie 2020, ora 17:00.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia