AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PTJ – Instrucțiune nouă pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului”

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
25 de ani de dezvoltare regională în România, celebrați la Timișoara

20 de miliarde de euro este suma care a fost […]

Mai mult
ADR Vest vine cu Programul Tranziție Justă în județul Hunedoara! Împreună pentru un mediu de afaceri activ în județul Hunedoara!

Investim în dezvoltarea afacerilor și crearea de noi locuri de […]

Mai mult
Consultare publică, PTJ: „Dezvoltarea întreprinderilor și a antreprenoriatului” – lista codurilor CAEN neeligibile

Anexă nouă publicată la ghidul solicitantului pentru acțiunea „Dezvoltarea întreprinderilor […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Ghid de finanțare relansat...

Ghid de finanțare relansat în consultare publică – Sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 2 - servicii

18/05/2023

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027 relansează în consultare publică Ghidul de finanțare aferent Intervenției regionale 1.3.A - Sprijin pentru microîntreprinderi, apelul de proiecte nr. PRV/1.3.A/2,  destinat microîntreprinderilor care desfășoară activități în domeniul serviciilor.

Ghidul solicitantului de finanțare, lansat inițial în consultare publică în perioada 14.02.2023 - 17.03.2023, a fost consolidat și readaptat ca urmare a analizării observațiilor primite în perioada de consultare publică, precum și a emiterii Ordonanței de urgență nr. 23/2023 privind privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021 – 2027.

Ghidul a fost actualizat și republicat în conformitate cu structura aprobată prin Ordinul Ministrului investiţiilor şi proiectelor europene Nr. 1777/2023 din 3 mai 2023, prin care a fost aprobată și structura cadru pentru: Cererea de finanţare, Declaraţia unică, Bugetul proiectului, Raportul de progres și Raportul de vizită.

Alocarea regională pentru prezentul apel de proiecte este de 10 milioane euro.

Apelul de proiecte este adresat microîntreprinderilor cu sediul social în Regiunea Vest și locația de implementare a proiectului în mediul urban inclusiv localitățile componente și satele aparținătoare municipiilor și orașelor din Regiunea Vest sau în stațiunile turistice atestate din mediul urban sau rural din Regiunea Vest.

Reamintim faptul că microîntreprinderile pot accesa finanțare nerambursabilă de până la 120.000 euro, cu încadrarea în limita plafonului de minimis de care poate beneficia o întreprindere unică, pentru următoarele tipuri de activități eligibile:

  • Dotare cu active corporale, inclusiv instalații/echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie și active necorporale exclusiv legate de funcționarea mijloacelor fixe care se achiziționează;
  • Activități pentru extinderea piețelor de vânzare, a gamei de produse și servicii oferite, precum și participarea la principalele canale și platforme de internaționalizare, inclusiv activități de marketing;
  • Activități din domeniul economiei circulare sau activități de dezvoltare de noi lanțuri de aprovizionare ecologice;
  • Construirea/extinderea de infrastructuri multifuncționale de agrement și fitness, pentru educație fizică și sport, inclusiv infrastructuri de tratament balnear, exclusiv în stațiunile turistice atestate și exclusiv pentru investițiile aferente codurilor CAEN cuprinse în cadrul punctului B al Anexei 19_Domenii de activitate eligibile la Ghidul solicitantului de finanțare.

Pentru acest apel de proiecte, contribuția solicitantului la finanțarea investiției diferă în funcție de județul în care se implementează proiectul. Astfel, în cazul proiectelor implementate în județul Timiș, contribuția microîntreprinderilor este de min. 24% din valoarea totală eligibilă a investiției, de min. 17% în cazul proiectelor implementate în județul Arad și de min. 10% în cazul proiectelor implementate în județele Hunedoara și Caraș-Severin.

Perioada de consultare publică este de 10 zile lucrătoare de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 18.05.2023 și până în data de 06.06.2023 (ora 12:00).

Ghidului solicitantului de finanțare și anexele pot fi consultate aici.

Observațiile și propunerile justificate pot fi trimise la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/ fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia