AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

A fost prelungit termenul pentru cele trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Șase apeluri noi de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, lansate prin Programul Regional Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului de Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Programul Sănătate – sesiuni de prezentare pentru potențialii beneficiari din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. 2 milioane de euro...

2 milioane de euro disponibili pentru proiecte în sprijinul șomerilor și persoanelor inactive din Valea Jiului

13/03/2020

Vă reamintim că, în data de 10  aprilie 2020, se va închide apelul de proiecte pentru „Îmbunătățirea nivelului de competențe profesionale și creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive din Valea Jiului în corelare cu nevoile pieței muncii - Valea Jiului”, deschis în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU).

Apelul dispune de un buget de 2 milioane de euro. Ținta este creșterea ocupării șomerilor și a persoanelor inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii cu vârste între 55-64 de ani, persoanele cu dizabilități și persoanele cu un nivel redus de educație.

Potențialii beneficiari sunt invitați să depună proiecte în sprijinul lor. Sunt eligibili: furnizorii acreditați de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, cei de formare profesională, centrele autorizate de evaluare și certificare a competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale, asociațiile și fundațiile, organizațiile sindicale și patronale, camerele de comerţ şi industrie și universitățile.

Proiectele pot fi depuse și în parteneriat.

Proiectele finanțate vor fi implementate în localitățile Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni și Uricani.

Valoarea maximă a unui proiect care poate fi depus este 400.000 de euro, fiecare proiect sprijinind cel puțin 100 persoane.

Programul asigură un sprijin concret pentru aproape toți șomerii din Valea Jiului, sprijinind aproximativ 1.560 șomeri din zonă, dar și alte categorii de persoane.

În cadrul acestui apel de proiecte sunt finanțate: furnizarea de servicii specializate pentru stimularea ocupării, de informare și consiliere profesională, de mediere a muncii, organizarea și derularea de programe de formare profesională, evaluarea și certificarea competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale, serviciile de asistență (creșă, afterschool, acompaniere) pentru persoanele aflate în îngrijirea persoanelor din grupul țintă al proiectelor.

Mai multe informații despre acest apel puteți obține accesând site-ul Ministerului Fondurilor Europene: http://mfe.gov.ro/pocu-apelul-imbunatatirea-nivelului-de-competente-profesionale-si-cresterea-gradului-de-ocupare-a-somerilor-si-persoanelor-inactive-din-valea-jiului-in-corelare-cu-nevoile-pietei-muncii/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia