AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

A fost aprobat Ghidul specific aferent AP1, PI 1.1.C - IMM sau IMM în parteneriat cu ITT pentru investiții de transfer tehnologic

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Finanţări de peste 17,6 milioane euro pentru IMM-urile din Regiunea Vest. Ultima săptămână pentru depunerea proiectelor!

Întreprinderile mici și mijlocii din Regiunea Vest au oportunitatea de […]

Mai mult
Strategia pentru dezvoltare a regiunii Vest pentru perioada 2021-2027, în consultare publică

Odată la 7 ani, Regiunea Vest elaborează o strategie pentru […]

Mai mult
Planul de acţiune zero poluare – consultare publică deschisă lansată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a lansat o consultare publică deschisă cu privire […]

Mai mult
Arhiva

2 milioane de euro disponibili pentru proiecte în sprijinul șomerilor și persoanelor inactive din Valea Jiului

13/03/2020

Vă reamintim că, în data de 10  aprilie 2020, se va închide apelul de proiecte pentru „Îmbunătățirea nivelului de competențe profesionale și creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive din Valea Jiului în corelare cu nevoile pieței muncii - Valea Jiului”, deschis în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU).

Apelul dispune de un buget de 2 milioane de euro. Ținta este creșterea ocupării șomerilor și a persoanelor inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii cu vârste între 55-64 de ani, persoanele cu dizabilități și persoanele cu un nivel redus de educație.

Potențialii beneficiari sunt invitați să depună proiecte în sprijinul lor. Sunt eligibili: furnizorii acreditați de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă, cei de formare profesională, centrele autorizate de evaluare și certificare a competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale, asociațiile și fundațiile, organizațiile sindicale și patronale, camerele de comerţ şi industrie și universitățile.

Proiectele pot fi depuse și în parteneriat.

Proiectele finanțate vor fi implementate în localitățile Petroșani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni și Uricani.

Valoarea maximă a unui proiect care poate fi depus este 400.000 de euro, fiecare proiect sprijinind cel puțin 100 persoane.

Programul asigură un sprijin concret pentru aproape toți șomerii din Valea Jiului, sprijinind aproximativ 1.560 șomeri din zonă, dar și alte categorii de persoane.

În cadrul acestui apel de proiecte sunt finanțate: furnizarea de servicii specializate pentru stimularea ocupării, de informare și consiliere profesională, de mediere a muncii, organizarea și derularea de programe de formare profesională, evaluarea și certificarea competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale, serviciile de asistență (creșă, afterschool, acompaniere) pentru persoanele aflate în îngrijirea persoanelor din grupul țintă al proiectelor.

Mai multe informații despre acest apel puteți obține accesând site-ul Ministerului Fondurilor Europene: http://mfe.gov.ro/pocu-apelul-imbunatatirea-nivelului-de-competente-profesionale-si-cresterea-gradului-de-ocupare-a-somerilor-si-persoanelor-inactive-din-valea-jiului-in-corelare-cu-nevoile-pietei-muncii/.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia