AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Peste 40 de milioane de euro pentru IMM-uri, prin Programul Regional Vest. A fost lansat ghidul final - Sprijin pentru IMM-uri

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de […]

Mai mult
A fost prelungit termenul pentru cele trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Șase apeluri noi de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, lansate prin Programul Regional Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate […]

Mai mult
Trei apeluri de exprimare a interesului lansate în cadrul Programului de Tranziție Justă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. 18 microintreprinderi, intreprinderi mici...

18 microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii din Regiunea Vest au semnat contracte de finantare in cadrul Regio-Programul Operational Regional 2014-2020 cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

05/02/2018

Azi, 05 februarie 2018, in sala de consiliu a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), a avut loc semnarea a inca 18 contracte de finantare cu microintreprinderi, intreprinderi mici si mijlocii din Regiunea Vest. La eveniment au participat reprezentantii firmelor care vor primi finantare, alaturi de domnul Sorin MAXIM, directorul general al ADR Vest.

Finantarea nerambursabila obtinuta de aceste companii este acordata in cadrul Regio-Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, axa prioritara 2 „Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii”, Prioritatea de investitii 2.1 A. – Microintreprinderi si Prioritatea de investitii 2.2 IMM.

Firmele care vor primi finantare activeaza in sectoarele: constructii, industria prelucratoare (fabricarea mobilei, betonului, fabricarea instrumentelor si dispozitivelor medicale, fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat, a utilajelor pentru prelucrarea maselor plastice, a ambalajelor din plastic, precum si operatiuni de mecanica generala) dar si in domeniul hotelier, activitati recreative, activitati de realizare a inregistrarilor audio si editare muzicala precum si sanatate. Lista cu cele 18 proiecte castigatoare se gaseste aici.

Prin implementarea acestor proiecte se vor achizitiona echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la cresterea competitivitatii economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii, precum si la crearea de noi locuri de munca.

Proiectele contractate cumuleaza o valoare totala de 9,04 milioane euro, finantarea nerambursabila fiind de 4,74 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,644 lei/euro).

14 din cele 18 contracte semnate astazi au fost depuse in cadrul apelului de proiecte 2.1A Microintreprinderi. In cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse 364 de proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de 55,14 milioane euro – valoare ce reprezinta 200,07% din alocarea regionala pentru acest apel de proiecte (alocarea regionala este de 27,56 miloane de euro). Dintre acestea, 98 de proiecte au fost contractate, 108 proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 13 proiecte se afla in etapa de precontractare, iar 145 de proiecte au fost respinse, retrase sau reziliate.

De asemenea, celelalte 4 proiecte contractate astazi au fost depuse in cadrul apelului de proiecte 2.2. IMM. In cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse 68 de proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de 36,02 milioane euro – valoare ce reprezinta 176,92% din alocarea regionala pentru acest apel de proiecte (alocarea regionala este de 20,36 miloane de euro). Dintre acestea, 8 proiecte au fost contractate, 32 proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 14 proiecte se afla in etapa de precontractare, iar 14 de proiecte au fost respinse sau retrase.

Atat apelul de proiecte destinat microintreprinderilor, cat si cel destinat IMM-urilor sunt in prezent inchise.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia