AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

POR Vest 2021-2027 în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de Autoritate de Management pentru […]

Mai mult
Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: „Susțin complet procesul de regionalizare a fondurilor europene”

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a făcut o […]

Mai mult
Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020, trimisă spre reexaminare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea […]

Mai mult
Programul Operațional Regional (POR) Vest 2021-2027, apreciat de Comisia Europeană

Aprecierile pozitive din partea reprezentanților Comisiei Europene pentru gradul de maturitate al POR […]

Mai mult
Arhiva

Citadini.ro - platformă de colectare de idei și propuneri pentru prima politică urbană a României

31/07/2020

La inițiativa Băncii Mondiale și a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a fost lansată platforma Citadini.ro, cu scopul de a aduce împreună și a facilita colaborarea între actorii interesați să contribuie la elaborarea planului de Politică Urbană a României.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a participat la consultările online organizate în cadrul acestui proces.

Citadini.ro este o platformă de colectare de idei și propuneri pentru prima politică urbană a României și totodată un loc de întâlnire pentru specialiștii și pasionații de dezvoltare urbană, menit să asigure conexiunea acestora și schimbul de bune practici.

De asemenea, pe website, la secțiunea „Rapoarte și Date”, sunt disponibile și vor fi adăugate permanent diverse materiale (documente strategice, analize, studii de caz și modele de bune practici de dezvoltare urbană), resurse care pot fi de folos actorilor urbani.

Printre resursele disponibile pe Citadini.ro în acest moment se regăsesc:

  • O bază de date dezvoltată de Banca Mondială anul acesta (2020), care include portofoliul de proiecte al tuturor municipiilor și orașelor din România (https://citadini.ro/masterplan-urban/);
  • O bază de date dezvoltată de Banca Mondială în 2019, care cuprinde aproximativ 10 proiecte de dezvoltare urbană cu impact metropolitan și importante din punct de vedere strategic pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România (https://citadini.ro/masterplan-metropolitan/);
  • O listă scurtă de analize și rapoarte elaborate de Banca Mondială în cadrul portofoliului de dezvoltare urbană din România (https://citadini.ro/rapoarte-banca-mondiala/).

Totodată, vor fi promovate consultări și dezbateri publice pe subiecte relevante, precum și o serie de oportunități pentru cei interesați să se implice mai mult în conturarea Politicii Urbane a României.

Sunt încurajați să acceseze platforma și să contribuie cu idei, prin instrumentele puse la dispoziție, atât specialiști în domenii relevante elaborării Politicii Urbane (factori de decizie, urbaniști, economiști, arhitecți ș.a.m.d.), cât și cetățeni interesați de dezvoltarea orașului lor și grupuri de inițiativă civică care susțin proiecte urbane.

Platforma Citadini.ro este cofinanțată din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia