AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

Ghidul de finanțare pentru proiectele POR etapizate în cadrul PR Vest, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat în consultare publică, în data […]

Mai mult
Primele investiții în mediul privat, prin Programul Regional Vest. Peste 5 milioane de lei pentru 5 microîntreprinderi din județele Arad și Timiș

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a semnat primele contracte de […]

Mai mult
Programul Sănătate: Apel nou în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Sănătate, […]

Mai mult
Bilanțul Regio-POR 2014-2020: peste 920 de milioane de euro investiți în Regiunea Vest

Regiunea Vest a reușit să atragă cu peste 40% mai […]

Mai mult
Arhiva
  1. Home
  2. /
  3. Noutăți
  4. /
  5. Citadini.ro - platformă de...

Citadini.ro - platformă de colectare de idei și propuneri pentru prima politică urbană a României

31/07/2020

La inițiativa Băncii Mondiale și a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a fost lansată platforma Citadini.ro, cu scopul de a aduce împreună și a facilita colaborarea între actorii interesați să contribuie la elaborarea planului de Politică Urbană a României.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a participat la consultările online organizate în cadrul acestui proces.

Citadini.ro este o platformă de colectare de idei și propuneri pentru prima politică urbană a României și totodată un loc de întâlnire pentru specialiștii și pasionații de dezvoltare urbană, menit să asigure conexiunea acestora și schimbul de bune practici.

De asemenea, pe website, la secțiunea „Rapoarte și Date”, sunt disponibile și vor fi adăugate permanent diverse materiale (documente strategice, analize, studii de caz și modele de bune practici de dezvoltare urbană), resurse care pot fi de folos actorilor urbani.

Printre resursele disponibile pe Citadini.ro în acest moment se regăsesc:

  • O bază de date dezvoltată de Banca Mondială anul acesta (2020), care include portofoliul de proiecte al tuturor municipiilor și orașelor din România (https://citadini.ro/masterplan-urban/);
  • O bază de date dezvoltată de Banca Mondială în 2019, care cuprinde aproximativ 10 proiecte de dezvoltare urbană cu impact metropolitan și importante din punct de vedere strategic pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România (https://citadini.ro/masterplan-metropolitan/);
  • O listă scurtă de analize și rapoarte elaborate de Banca Mondială în cadrul portofoliului de dezvoltare urbană din România (https://citadini.ro/rapoarte-banca-mondiala/).

Totodată, vor fi promovate consultări și dezbateri publice pe subiecte relevante, precum și o serie de oportunități pentru cei interesați să se implice mai mult în conturarea Politicii Urbane a României.

Sunt încurajați să acceseze platforma și să contribuie cu idei, prin instrumentele puse la dispoziție, atât specialiști în domenii relevante elaborării Politicii Urbane (factori de decizie, urbaniști, economiști, arhitecți ș.a.m.d.), cât și cetățeni interesați de dezvoltarea orașului lor și grupuri de inițiativă civică care susțin proiecte urbane.

Platforma Citadini.ro este cofinanțată din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia