AGENȚIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALĂ VEST

Noutăți

PS, un nou ghid publicat: Investiții în oncologie – dotare laboratoare genetică și anatomie patologică

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Programul Sănătate: trei noi ghiduri de finanțare lansate, cu un buget de 78 de milioane de euro, pentru proiecte etapizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru […]

Mai mult
Accesează Vest Design și generează materialele de comunicare pentru proiectul tău finanțat prin Programul Regional Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest lansează un nou instrument în […]

Mai mult
Programul Sănătate: se prelungește perioada de depunere a proiectelor

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar […]

Mai mult
Arhiva
 1. Home
 2. /
 3. Noutăți
 4. /
 5. Aproape 38 de milioane...

Aproape 38 de milioane de lei atrase în județul Arad prin intermediul Regio-POR 2014-2020

18/10/2018

Astăzi, 18 octombrie 2018, la sediul Primăriei Municipiului Arad, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), Primăria Municipiului Arad și Consiliul Județean Arad au semnat contractele de finanțare pentru următoarele proiecte:

 •  Reabilitare termica Grădinița cu program prelungit Curcubeul Copiilor
 •  Reabilitare termica Grădinița cu program prelungit Grădinița Prieteniei
 •  Reabilitare clădire Teatru Clasic Ioan Slavici Arad - ETAPA 1- Restaurare și reabilitare exterioară 

Beneficiarul acestor trei proiecte este Primăria Municipiului Arad precum și

 •  Modernizare DJ 709 J Dorobanți-Macea și Modernizare DJ 709 J Pecica-Turnu- Beneficiar: Consiliul Județean Arad.

Semnatarii acestor contracte au fost domnul Gheorghe FALCĂ, Primarul Municipiului Arad, domnul Iustin CIONCA, Președintele Consiliului Județean Arad și domnul Sorin MAXIM, Directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest-Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest. 

***

Proiectele vor fi finanțate în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa Prioritara 3, Prioritatea de Investitii 3.1, Operațiunea B – clădiri publice, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiții 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural și cultural și Axa prioritara 6, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare si terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale – Apel pentru proiecte nefinalizate 

***

Primul proiect semnat de către Primăria Municipiului Arad ,,Reabilitare termică Grădinița cu program prelungit Curcubeul Copiilor” va fi implementat pe parcursul a 12 luni și vizează executarea de lucrări de termoizolare a clădirii, instalarea unui sistem alternativ de producere a energiei termice - panouri solare, realizarea unei rampe de acces și grup sanitar pentru persoane cu dizabilități. 

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 1.216.483,65 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 1.892.049,43 lei.

Cel de-al doilea proiect al Primăriei Municipiului Arad ,,Reabilitare termică Grădinița cu program prelungit Grădinița Prieteniei” va fi implementat pe parcursul a 12 luni și vizează executarea de lucrări de termoizolare a clădirii, montarea unor panouri solare pentru prepararea apei calde, refacerea trotuarelor de protecție a clădirii, realizarea unei rampe de acces și grup sanitar pentru persoane cu dizabilități. 

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 1.272.064,25 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 1.489.609,12 lei.

Ultimul proiect semnat astăzi de către Primăria Municipiului Arad ,,Reabilitare clădire Teatru Clasic Ioan Slavici Arad - ETAPA 1- Restaurare și reabilitare exterioară” va fi implementat pe parcursul a 39 luni. Proiectul vizează restaurarea și reabilitarea exterioară a clădirii Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad, inclusă pe lista monumentelor istorice de interes local. Astfel, prin implementarea proiectului se vor realiza următoarele tipuri de intervenții: restaurarea integrală a fațadelor exterioare, restaurarea tâmplăriilor exterioare și înlocuirea celor din PVC cu tâmplărie din lemn, refacerea șarpantei, înlocuirea învelitorii existente,  refacerea sistemului de captare a apei pluviale de la nivelul acoperișului și refacerea iluminatului arhitectural al fațadelor. 

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 13.128.009,32 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 14.098.866,76 lei.

***

Proiectul semnat de către Consiliul Județean Arad ,,Modernizare DJ 709 J Dorobanți-Macea și Modernizare DJ 709 J Pecica-Turnu” - Beneficiar: Consiliul Județean Aradva fi implementat pe parcursul a 30 luni. Proiectul a fost depus în cadrul apelului dedicat proiectelor nefinalizate privind modernizarea drumurilor județene și are ca scop:

 •  Modernizarea a 2,90 km din drumul judeţean DJ 709J între Dorobanţi şi Macea, lucrări aflate deja în curs de execuție;
 •  Modernizarea a 9,12 km din drumul judeţean DJ 709J între Pecica şi Turnu

Până la finalul implementării proiectului se vor moderniza 12,02 km de drum județean, vor fi reamenajate intersecțiile cu drumurile laterale. De asemnea,  vor fi efectuate lucrări de siguranţă a circulaţiei - semnalizări rutiere (marcaje şi indicatoare) şi bornarea drumului.

Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de 22.366.273,89 lei, iar valoarea totală a acestuia este de 22.871.014,51 lei. 

***

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio - POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 338 proiecte, în valoare totală de 346,77 milioane euro și 272,44 milioane euro valoarea finanțării nerambursabile;

© ADR Vest - Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest | realizat de DowMedia